Hyppää sisältöön

Rasmus Karlsson johtaa Timberwise Finnish Openia – seitsemän suomalaista kärkikymmenikössä

KUVA: Juha Hakulinen

Finnish Openissa viimeisten vuosien aikana ulkomaalaisten jyräämiksi jääneet isäntämaan pelaajat ovat Rasmus Karlssonin (-10) ja Juuso Kahloksen (-8) johdolla vahvasti edustettuina tuloslistan kärjessä.

Kaksi 67 lyönnin kierrosta Timberwise Finnish Openin alkajaisiksi pelannut Rasmus Karlsson oli perjantaina huippuiskussa Alastaron kentällä pelattavassa Nordic Leaguen kisassa.

Kun kierros kääntyi jälkimmäiselle puoliskolle,Karlsson teki birdiet rei’ille 10, 12, 13 ja 16. Toiseksi viimeisellä reiälle korttiin ilmestyi harmittava bogi.

Sen Ruukkigolfin pelaaja kuittasi kuitenkin huikeasti päivän viimeisellä reiällä, 490-metrisellä par-5:llä, kun hänen toistakymmentä metriä pitkä eagle-putti upposi reikään.

”Tosi hyvä fiilis. Pelasin takaysin tosi hyvin, mutta tein tyhmän bogin väliin. Tuo eagle kyllä kruunasi päivän”, Karlsson tunnelmoi tuoreeltaan kierroksen jälkeen.

Henkinen kantti on kehittynyt

Golf on huipulla todella paljon henkisestä puolesta kiinni, ja Alastarollakin kilpailun voittoa sunnuntaina juhlii se, kenen henkinen kantti on vahvin. Karlsson sanoo, että sillä puolella on tapahtunut kehitystä viime aikoina.

”Olen saanut pari hyvää rundia, missä en ole miettinyt tulosta tai sijoitusta ollenkaan. Se on tuottanut tulosta. Tavoitteena olisi vielä huomennakin keskittyä omaan tekemiseen”, Karlsson totesi.

”Tekninen puoli on hyvällä tasolla, mutta henkinen puoli on välillä vähän tökkinyt. Tällä viikolla olen saanut hyvän mentaliteetin päälle, eikä huonot lyönnit vaikuta niin paljon mentaalipuoleen.”

Perjantain viimeisessä ryhmässä pelannut Juuso Kahlos ei kierroksen jälkeen tiennyt tilannetta, mutta tieto kärkipään sijoituksesta lämmitti mieltä kovasti.

Juuso Kahlos starttasi kilpailun finaalikierrokselle Alastaron kentällä kello 8.58.
KUVA: JUHA HAKULINEN

”Olenko viimeisessä ryhmässä? Ai että, nättiä”, Kahlos iloitsi tukijoukkojensa kanssa.

Muutenkin Kahloksen golfin pelaamiseen on palannut into, ja sitä hän on tietoisesti hakenutkin yhdessä valmentajansa kanssa.

”Olen yrittänyt vähentää teknisiä asioita ja keskittyä taitoihin ja pelaamiseen ylipäänsä. Peli-ilon löytäminen on ollut tämän kisan tavoite.”

Sunnuntaista on tulossa jännittävä päivä paitsi pelien osalta, niin myös sään puolesta.

Alastaroon on ennustettu reipasta vesisadetta ja mahdollisia ukkosia, joten pelaajia testataan toden teolla. Viimeinen kierros käynnistyi kello 7.30.

Lähde: Golfliiton tiedote

Tulospalvelu

Etsi luettavaa