Hyppää sisältöön

Rasmus Højgaard viikonlopun kuningas Saudi Internationalissa – Patrick Reedille täystyrmäys päätöskierroksella

Rasmus Højgaard antoi Saudi-Arabiassa Patrick Reedille (oik.) kyytiä 12 lyönnin verran (62-74)

Tanskalaissensaatio osoitti Lähi-Idän kilpailuissa olevansa valmis kisaamaan jopa paikasta Ryder Cupissa. Sunnuntaina hänen tuloksensa (62,-8) oli kolme lyöntiä päivän kakkosen tulosta parempi.

Suomalaiset muistavat hyvin, kuinka Sami Välimäki ajoi loppukaudesta 2020 heittämällä ohi Rasmus Højgaardin, jolle kauden toisen voiton jälkeen kesällä jo soviteltiin kauden tulokkaan kruunua pään päälle.

19-vuotiaan tanskalaisen peli oli kuitenkin koko syksyn täysin jumissa, eikä valintaa tehneellä raadilla ollut muuta roolia kuin kumileimasimen tavoin vahvistaa Välimäen nimeäminen ensimmäisenä suomalaisena Tourin tulokkaaksi.

Tämä tunnustus mitä luultavimmin oli ratkaisevassa asemassa, kun urheilutoimittajat arvostivat Sami Välimäen vuonna 2020 Suomen toiseksi parhaaksi urheilijaksi.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Rasmus Højgaard (@rasmushoejgaard) jakama julkaisu

Rasmus  Højgaard on ollut jo amatööristä asti kaksoisveljensä Nicolain tavoin valokeilassa upean amatöörimenestyksen johdosta.

Synkkä syksy 2020 ja European Rookie of the Year -tittelin menetys tuskin kaivelee kauaa Højgaardia, jonka otteet Lähi-Idässä tekivät suuren vaikutuksen.

Højgaard nousi syksyn syvästä suosta menestykseen

Kalenterivuoden ensimmäisessä kisassaan Abu Dhabissa hän oli jo lupaavasti 25:s.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Rasmus Højgaard (@rasmushoejgaard) jakama julkaisu

Toisessa kisassa Dubaissa hän löysi vireen viikonloppuna, ollen kahdella viimeisellä kierroksella toiseksi paras (69-67) vain voittaja Paul Caseylle (64-70) hävinneenä .

Sijoitukseksi tuli hienosti yhdeksäs.

Kovimmat paukkunsa  Højgaard säästi kuitenkin  Saudi-Arabiaan.

Viikonlopun kierrostulokset 68-62,-10) olivat  yhteenlaskettuina parhaat.

Kärkikolmikosta Dustin Johnson ja Tony Finau jäivät tässä vertailussa neljän lyönnin päähän, Justin Rose kolme lyöntiä nuorukaisesta.

Sunnuntaina pelikaverina oli edellisviikolla PGA Tourin kisan San Diegossa voittanut Patrick Reed.

Hänet Højgaard kellisti tyrmäävästi 12 lyönnin erolla 62-74. 

Vaikka ET:n kisassa ei toki mies miestä vastaan pelattukaan, Reedille sekä kisan tuloksia seuraava Ryder Cup  -joukkueen kapteeni Padraig Harrington varmasti noteerasivat tapahtuneen.

Golfmaailman pahikseksi ainakin epävirallisesti leimattu Reed on vahva ehdokas USA:n joukkueeseen.  Captain America -lempinimeä käytetään enää harvemmin, mutta tämän tunnustuksen media ja fanit ovat kovaluonteiselle taistelijalle Ryder Cupin ja Presidents Cupin voittojen myötä antaneet.

Thomas Björn suitsuttaa maanmiestään

Euroopan joukkueen kapteenina riemukkaaseen voittoon 2018 johtanut Thomas Björn suitsutti Saudi-Arabian kisaa selostaessaan nuorukaista ytimekkäästi:

”Hänellä on erittäin hyvä paketti kasassa. Loistava kenttäpeli, taitava lähipelissä. Henkisesti hän on todella vahva ja asenne on kohdillaan”, Björn upotti  mieleenjäävän analyysin kollegansa selostuksen oheen.

US Openissa Højgaard sai treenikierrokselle kaverikseen juniorivuosiensa idolin Rory McIlroyn.

Rasmus tietää mitä hän tekee. Hän on vahva ja pelaa varmaa peliä. Erittäin vaikuttava pelaaja”,  McIlroy määritteli Golf.com -sivustolle antamassaan haastattelussa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Rasmus Højgaard (@rasmushoejgaard) jakama julkaisu

Saudi-Arabiassa Højgaard nousi viikonloppuna jaetulle kuudennelle tilalle, saaden 79 400 euron lisäksi paljon pisteitä etenkin Ryder Cup -karsinnassa.

Ennen kisaa hän oli maailmanlistalla 86:s. Sami Välimäen (69.) kanssa pisteet  ja sijoitukst ovat viikonlopun jälkeen erittäin lähellä toisiaan.

Floridassa 2,5 viikon päästä pelattavaan WGC:n kisaan viimeisten viikkojen menestykset saattavat oven tanskalaiselle avata. Välimäelle paikka on myönnetty jo aiemmin.

Højgaardin keskiarvo niukasti Mikko Korhosta ja Kalle Samoojaa parempi 

Lähi-Idän kisojen kaikki 12 kierrrosta pelannut Højgaard oli vertailussa suomalaisiin luonnollisesti edellä.

Keskiarvoksi tuli tuloslistan kärjen ja keskijoukon osalta tiiviissä kisoissa 69,33 lyöntiä. 

Suomalaisista ainoana täydet neljä kierrosta samoissa kisoissa pelanneen Mikko Korhosen ka. oli 0,83 lyöntiä heikompi (70,16). 

Neljänneksi Dubaissa sijoittunut Kalle Samooja koki kahdessa muussa niukat karsiutumiset.

Kahdeksan lyönin keskiarvo pysyi kuitenkin vähintäänkin kohtuullisenä (70,375)

Tapio Pulkkasen (72,375) ja Sami Välimäen (73,50) keskiarvot syntyivät Samoojan tavoin kahdeksan kierroksen otoksen perusteella.

Välimäki oli Lähi-Idän kisojen alla  lausunnoissaan ja ennakoissa hyvin luottavainen pelivireensä osalta. Tulokset jäivät odotuksiin nähden vaatimattomiksi.

Rasmus Højgaardin viimeisen 12 kuukauden laidasta laitaan kulkenut tuloskunto kertoo golfin luonteesta sekä siitä, kuinka haastavaa paikan vakiinnuttaminen huipulla on etenkin nuorilla pelaajilla. 

Edellisvuonna Højgaard oli mukana samoissa Lähi-Idän kolmessa isossa kilpailussa.

Siinä vaiheessa jo Mauritiuksen ET-kisan voittaneen 18-vuotiaan lupauksen nimen perään kirjoitettiin jokaisessa kisassa MC. 

Kauden 2021 kilpailuohjelma käynnistyy todenteolla, ja tiiviinä vasta huhtikuun puolivälissä pelattavan The Mastersin jälkeen.

Rasmus Højgaard pääsee jo keväällä pelaamaan myös kotimaassaaan. Mikäli yleisöä tapahtumaan lasketaan, turvavälien pitäminen tulee olemaan kaikkein vaikeinta sen ryhmän ympärillä, jossa läpimurtoaan kansainväliselle huipulle hakeva Højgaard pelaa.

Etsi luettavaa