Hyppää sisältöön

Ranskalaistähti ei unohda uusintatappiotaan Volvo China Openissa: ”Mikko Korhonen puttasi loistavasti”

Benjamin Hebertillä on edelleen kirkkaana mielessä Volvo China Openin loppuratkaisu toukokuulta 2019. KUVAT: TOMI NATRI JA GETTY IMAGES

Vierumäki Finnish Challengen meriiteiltään kovimpiin pelaajiin lukeutuu kuudesti Challenge Tourilla voittanut Benjamin Hebert. Pääkiertueella hän sijoittunut neljä kertaa toiseksi, joista yksi tuli uusintatappiosta Volvo Mikko Korhoselle.

Benjamin Hebert, 36, on Challenge Tourin legendoja. Hän on ainoa, joka on on kahdella eri kaudella voittanut kolme kisaa.

Kaikkien aikojen voittotilastossa sijoitus on kolmas.

Hebert voitti jo amatöörinä lukuisia arvokisoja, joista European Amateur Championshipin (2007) ykköstila toi paikan Open Championshipiin.

Suomessa ja Vierumäellä Hebert on ensimmäistä kertaa.

Syy on hyvin yksinkertainen, suurimman osan ammattilaisvuosistaan, yhteensä 261 kisaa, hän on pelannut nykyisellä DP World Tourilla.

Huomionarvoista on se, että Hebert ei ole vielä pääkiertueella voittanut, vaikka ansiolista pääkiertuevuosilta on mittava:

  • Neljä kakkostilaa, joista kolme uusinnan kautta ja neljäs reikäpelikisan finaalitappiosta.
  • Maailmanlistalla parhaimmillaan 89:s, DP World Tourin pistelistalla 16:s.
  • Parhaat sijoitukset majoreissa: The Openissa 33:s ja 41.
  • Palkintorahaa 5,12 miljoonaa euroa eli lähes 20 000 euroa kisaa kohden.

Kolme kirvelevää tappiota viiden kuukauden aikana

Uusintatappiot Hebert on kärsinyt isoissa kisoissa viiden kuukauden aikana kaudella 2019.

Bernd Wiesberger vei nenäni edestä Scottish Openin voiton. Otin loppurei’illä kahdesti kolme puttia. Se kisa minun olisi ehdottomasti kääntää edukseni”, Hebert harmittelee.

”Turkish Airlines Openissa uusinnassa oli kuusi miestä. Siinä oli monia vaiheita ja Tyrrell Hatton kuittasi yli miljoonan euron ykköstilan.”

Muistatko vielä tämän?

”Volvo China Open oli myös hallussani. Johdin kolmella ennen viimeistä kierrosta. Mikko Korhonen pelasi edelläni. Hän sai omalla kierroksellaan etenkin viheriöillä melkoisen flow’n päälle ja puttasi ykköseksi. Hattua ylös hänelle, uusintakin kääntyi Korhoselle hänen upotettuaan yli kolmen metrin matkalta sisään”, Hebert muistaa.

Korhonen on edelleen Volvo China Openin hallitseva mestari, sillä vuosien 2020-2023 aikana sitä ei ole pelattu ainakaan DP World Tourin osakilpailuna.

Volvo China Open palaa kaudella 2024 DP World Tourin kisaohjelmaan. Toistaiseksi on epävarmaa, ovatko sairauslomalle toukokuun alussa jäänyt Korhonen ja paluuta pääkiertueelle havitteleva Hebert mukana.

Challenge Tour antaa mahdollisuuden harjoitteluun

Henkilökohtaiset haasteet siviilielämässä sekä rannevamma vauhdittivat Hebertin putoamista CT:lle. Hänen paras sijoituksensa on viides, pistelistalla Hebert on 65.

”Kausi ei ole mennyt niin hyvin kuin olisin toivonut. Pelini on kuitenkin hyvässä kunnossa. Challenge Tourilla pelaaminen on antanut enemmän aikaa harjoitteluun ja pelin terävöittämiseen. DP World Tourilla kiire on kovempaa, aikaa jää vähemmän itsestään huolehtimiseen ja pelin kehittämiseen.”

”Olen luonut itselleni aikautaulun, jonka mukaan viimeistään vuoden 2024 jälkeen olen taas pääkiertueeella.

”Mieluusti toki palaan tourille, jonne taitojeni puolesta kuulun, jo tämän kauden jälkeen. Yksi voitto nostaisi minut 20 joukkoon, jossa kauden loppuun säilyminen riittäisi. Olen valmis menemään myös karsintoihin.”

Hebertilta tulee varsin nopeasti vastaus kysymykseen, millaisia tavoitteita 36-vuotiaalla pelaajalla on seuraaville vuosille.

”Uskon pystyväni kehittymään vielä kaikilla pelin osa-alueilla. Pääkiertueella voiton saavuttaminen on tavoitteista päällimmäinen.”

Vierumäellä saa kääntää lyöntejä molempiin suuntiin

Tiistaina Hebert osallistui Vierumäki Finnish Challengen pro-amiin. Kenttä oli hänelle tuntematon, mutta ensitreffit tuottivat loistotuloksen (-8), josta olisi hyvin voinut ottaa pari lyöntiä pois.

Benjamin Hebertin avaus Cooke Coursen kolmannella tiiauspaikalla.
Ranskalainen löi draiverilla avauksiaan
pro-amissa lähes virheettömästi keskelle väylää.
KUVA: TEEMU TYRY

”Lyön hyvin draivia, rautojakin”, lähipeliinsä ja kentän muotoihin viheriön ympäristössä tuntumaa hakenut Hebert ynnäsi kierrostaan.

”Pidän tästä kentästä. Se on links-henkinen ja osuu hyvin silmääni. Puurivistöt antavat visiota siitä, kuinka lyöntejä on hyvä kääntää. Keskiviikkona käyn salilla, iltapäivällä harjoittelemassa”.

”Tämä on neljäs perättäinen kisani, joten koetan myös säästää energiaa lepäämällä ennen ensimmäistä kierrosta ja niiden välissä”, Hebert suunnitteli.

Torstain kierrokselleen Benjamin Hebert starttaa klo 9.25 ja perjantaina 14.40 (10.).

Kuusi kertaa CT:n kisan voittaneen ranskalaisen pelin seuraamista lähietäisyydeltä voi suositella erittäin lämpimästi.

Starttiajat, Vierumäki Finnish Challenge

Etsi luettavaa