Hyppää sisältöön

Ranskalaispro antoi Patrick Reedin kuulla kunniansa: ”Kuinka on mahdollista, ettei tätä kaveria diskattu?”

Mike Lorenzo-Vera antoi Patrick Reedin kuulla kunniansa. KUVA: GETTY IMAGES

Kohu Patrick Reedin pallontunnistamiskohun ympärillä ei ota laantuakseen. Nyt kantaa otti kärkevistä mielipiteistään tunnettu DP World Tour -pelaaja.

Mike Lorenzo-Vera kritisoi poikkeuksellisen voimakkaasti yhdysvaltalaisen Patrick Reedin toimia maanantaina päättyneessä Dubai Desert Classic -kisassa.

Reedin väitettiin rikkoneen golfin sääntöjä, kun hän tunnisti kiikareita apunaan käyttäen puuhun jääneen pallon. Televisiokuvan perusteella näytti nimittäin siltä, että Reed kohdisti kiikarinsa eri puuhun kuin pallo todellisuudessa päätyi.

Reed hyötyi pallon löytymisestä lyönnin verran, koska hänen ei tarvinnut palata takaisin tiille lyömään uutta palloa. Sen sijaan hän sai lyönnin rangaistusta vastaan jatkaa peliä palmun juurelta.

Reedin toimia ei painanut villaisella Lorenzo-Vera, joka twiittasi keskiviikkona tulikivenkatkuisesti.

”En todellakaan ymmärrä, kuinka pelaajat pysyvät hiljaisena sen jälkeen, kun heiltä oli ryöstetty sijoitus sen vuoksi, että joku huijasi. Fantastinen golfin pelaaja, mutta Reed helvetti soikoon huijasi! Miten joku voi tunnistaa 100-prosenttisesti jotain hyvin erityistä pallossaan, joka ei edes ollut kyseisessä puussa”, Lorenzo-Vera ärähti.

”Kuinka on mahdollista, että tätä kaveria ei diskattu”, hän jatkoi.

Tuomaristo Reedin kannalla

DP World Tourin mukaan useampi tuomari ja kentällä ollut toimitsija olivat havainneet Reedin pallon juuttuneen tiettyyn puuhun kentällä. Tämän jälkeen Reediä oli pyydetty kertomaan tuomareille tapa, jolla hän pallonsa merkitsee. Kiertue tiedotti, että Reedin mainitsemaa merkitsemistapaa vastannut pallo todella oli tunnistettava kyseisestä palmusta.

Lausunto tukee Reedin näkemystä asiassa, mutta tähän eivät tapaukseen liittyvät erikoisuudet lopu.

Reed oli nimittäin kertonut tuomareille, että hän merkitsee pallonsa mustalla viivalla, jossa on nuoli, ja olevansa täysin varma siitä, että kyseisillä merkinnöillä varustettu pallo löytyy juuri kyseisestä palmusta.

Reedin pelikaveri kyseisenä päivänä Matt Wallace sanoo toista, mitä tulee kohupelaajan tapaan merkitä pelipallonsa.

”Hän sanoi minulle, että hän käyttää vain Titleist (ProV1) 3:sta, jossa on punainen piste ja musta viiva. Tämä on viimeinen asia, jonka aion sanoa asiasta”, Wallace oli todennut.

Reed sijoittui lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen kilpailussa toiseksi ja tienasi yli 900 000 dollaria. Jälkikäteen Reediä ei enää voida diskata, mutta Dubain-tapahtumat eivät ainakaan paranna jenkin jo entuudestaan kyseenalaista mainetta.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa