Rankka urakka on ohi – tässä ovat reikäpelin uudet Suomen mestarit

David Barber, Sari Pihlajamäki ja Oskari Nikku ovat reikäpelin tuoreet Suomen mestarit. KUVA: JUHA HAKULINEN

Oskari Nikku ja Sara Pihlamäki ovat reikäpelin uudet Suomen mestarit. Paragolfareissa kultaa vuoli David Barber.

Muurame Golfissa pelattiin kolmen päivän aikana reikäpelien Suomen mestaruudesta. Miehissä kultaa huuhtoi Oskari Nikku ja naisissa Sara Pihlajamäki.

Golf Talmaa edustava Nikku kaatoi finaalissa Aurinko Golfin Saku Ellilän selvin lukemin 4/3. Välierässä yhdysvalloissa opiskeleva Nikku joutui tiukemmalle, sillä ottelu Levi Golfin Eetu Isometsää vastaan ratkesi vasta ensimmäisellä uusintareiällä.

Nikulle SM-kulta oli uran ensimmäinen. Se tuli rankan rupeaman jälkeen. Mehuja söi kovan helteen lisäksi se, että kisa pelattiin mäkisellä Muurame Golfin kentällä.

”Olihan tämä pitkä projekti. Seitsemän kierrosta neljään päivään, kun laskee pro-amin mukaan. Kyllä kropassa tuntuu”, Nikku sanoi Golfliiton tiedotteessa.

”Oli tosi hyvää ja stediä peliä finaalissa. Rautapeli oli tällä viikolla hyvää, ja pääsin hyvin paikoille”, Nikku paketoi kisansa.

Nikku on valittu miesten EM-joukkuekilpailuihin, jotka pelataan heinäkuun alkupuolella Belgiassa.

Pronssiottelussa olivat vastakkain Isometsä ja Golf Pirkkalan Sampo Ståhl. Pronssi meni Isometsälle lukemin 3/2.

Pihlajamäki juhli naisissa

Naisten Suomen mestaruuden voitti Nokia River Golfin Sara Pihlajamäki, joka kukisti loppuottelussa Tammer-Golfin Lisa-Maria Vaitovaaran 3/2. Pronssi meni Pohjois-Pohjanmaalle, kun Oulun Golfkerhon Aino Kiiskilä päihitti Laukaan Peurankagolfin Hanna Hännisen 3/1.

”Finaali oli tosi tiukka. Se oli ihan vuorotellen sahaamista, ja voitettiin reikiä vuorotellen. Onneksi sain hoidettua sen tuossa 16:lla”, Pihlajamäki totesi tiedotteessa.

Naisten sarjassa ei nähty tänä vuonna Suomen kärkiamatöörejä, sillä seitsemän amatöörinaista edusti samaan aikaan Suomen Women’s Amateur Championshipissä.

Tuossa kisassa suomalaisista 32 parhaan joukkoon eli reikäpelivaiheeseen eteni ainoastaan Henni Mustonen, joka hävisi ottelunsa espanjalaiselle Carla Bernatille.

Barber paras paragolfari

Paragolfareiden SM-kulta matkasi David Barberin mukana Hirsala Golfiin. Barber kukisti finaalissa Jyväs-Golfin Jani Savolaisen lukemin 4/3. Pronssiottelun puolestaan voitti Sami Kankkunen, joka peittosi Simo Kosusen samoin 4/3-lukemin.

Barber oli mielissään voiton ratkettua.

”Tuntuu hyvältä. Mahtava päivä, ja se kruunautui tuohon voittoon. Ollut pitkät päivät, kolme kierrosta vedetty täällä kenttää ympäri, mutta nyt on päästy tavoitteeseen ja hyvältä tuntuu”, voittaja tunnelmoi tiedotteessa.