Hyppää sisältöön

Rahmilta poikkeuksellisen kovaa kritiikkiä golfin maailmanlistaa kohtaan: ”Naurettavaa, naurettavaa, naurettavaa”

Jon Rahm oli eilen hyvin tyytymätön. KUVA: GETTY IMAGES

Jon Rahm ei ole lainkaan tyytyväinen golfin maailmanlistan tapaan arvottaa pienemmän pelaajiston kilpailuja.

Tämän viikon kovatasoisin golfturnaus pelataan Dubaissa, jossa pelataan DP World Tourin finaali. Mukana on esimerkiksi kolme pelaajaa maailmanlistan kymmenen parhaan joukosta.

Yksi heistä on Espanjan Jon Rahm, joka oli turnauksen alla kaikkea muuta kuin tyytyväinen. Syy tyytymättömyyteen johtuu siitä, että kisassa on jaossa niin vähän maailmanlistan pisteitä.

Jokin aika sitten uusittu OWGR eli golfin virallinen maailmanlista leikkaa nimittäin jaossa olevien pisteiden määrää vajaan pelaajiston kilpailuissa, eikä Dubaihin päässyt mukaan kuin 50 pelaajaa kiertueen rankingin perusteella.

Sen vuoksi Dubaissa pisteitä on jaossa vähemmän kuin esimerkiksi samaan aikaan PGA Tourilla, jonka pelaajisto on paljon heikompi kuin DP World Tourin päätöskilpailussa.

”Minusta OWGR on tällä hetkellä naurettava. Naurettava. Naurettava. Se, että RSM Classicilla, jolla ei ole yhtään maailman 20 parhaan joukossa, tarjoaa enemmän pisteitä kuin tällä tapahtumalla, jossa meillä on seitsemän 20 parhaan joukossa, on naurettavaa”, Rahm tykitti tiedotustilaisuudessa eilen.

Rahm sanoi lehdistön edessä ymmärtävänsä, että pelaajiston laajuuden korostamisella on perusteensa. Mutta jos mukana ovat maailman parhaat, tälle pitäisi nähdä jokin arvo.

DP World Tourin finaalin lisäksi sama ongelma oli myös PGA Tourin päätöskisassa Tour Championshipissä.

”En välitä, mitä heidän järjestelmänsä sanoo. Mielestäni he ovat tehneet virheen. Uskon, että jotkut sen puolet voivat olla hyödyllisiä, mutta mielestäni ne ovat alentaneet parempien pelaajien arvoa. Otetaan esimerkiksi Tour Championship. Vuoden 30:a parasta pelaajaa ei pidä rangaista siitä, että pelaajia on vähemmän mukana”, Rahm sanoi.

Rahmin kritiikkiä voi pitää poikkeuksellisen voimakkaana. Saa nähdä, yhtyvätkö siihen myöhemmin muut pelaajat ja johtaako se muutoksiin pisteytyksessä.

DP World Tour Championship käynnistyi tänään aikaisin Suomen aikaa Jumeirah Golf Estatesin Earth-kentällä. Rahm starttaa kierrokselleen klo 9.55 Suomen aikaa.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa