Hyppää sisältöön

Rahm voitti finaaliin ja McIlroy vei kokonaispisteet ilman voiton voittoa koko kauden aikana

Jon Rahm juhli tänään kilpailun ja Rory McIlroy kokonaiskilpailun voittoa. KUVA: GETTY IMAGES

Jon Rahm ei antanut heikkojen avausten haitata vaan voitti kahden lyönnin turvin DP World Tourin finaalin. Rory McIlroy oli ykkönen kokonaispisteissä.

Rory McIlroystä tuli kaikkien aikojen toinen pelaaja, joka on onnistunut voittamaan saman kauden aikana PGA Tourin FedEx Cupin että DP World Tourin Race to Dubai -rankingin.

Aiemmin tässä tempussa on onnistunut ainoastaan Ruotsin Henrik Stenson.

Maailmanlistan ykköselle riitti kokonaisvoittoon tänään päättyneessä DP World Tour Championshipissä eli kiertueen finaalikilpailussa neljäs sija.

Kaikkiaan DP World Tourin eli entisen European Tourin kokonaiskilpailun voitto oli McIlroylle uran neljäs. Tällä kertaa se tuli siinä mielessä erikoisella tavalla, ettei hän onnistunut voittamaan kauden aikana yhtään kisaa kiertueella.

Maailmanlistan ykkönen pelasi kaiken lisäksi kiertueella ainoastaan kymmenen kilpailua, joista neljä oli majoreita. Hän nappasi yhteensä kaksi kakkos- ja kolmostilaa, ja heikoin sijoitus yhdeksässä DPWT-kilpailussa oli jaettu 12:s!

McIlroyn edellisestä DP World Tourin voitosta oli ehtinyt kulua peräti seitsemän vuotta, joten voitto maistui makealta, vaikka kirsikka kakun päältä jäi saamatta.

”Tämä neljäs voitto oli seurausta tasaisuudesta koko vuoden läpi. Olisi ollut mukava ottaa yksi voitto täältä kauden päätteeksi, mutta Jon (Rahm) pelasi todella upean turnauksen”, McIlroy ruoti tv-haastattelussa.

Kokonaiskilpailun toiseksi sijoittui Uuden-Seelannin Ryan Fox, joka Dubain päätöskisassa sijoittui 19:nneksi.

Paras suomalainen rankingissa oli Tapio Pulkkanen, jonka sijoitus oli 56:s. Kalle Samooja oli 61:s, Mikko Korhonen 82:s ja Sami Välimäki 100:s.

Rahmille jo kolmas finaalikisan voitto

Kilpailun voitti siis Espanjan Jon Rahm, josta tuli DP World Tour Championshipin ensimmäinen kolminkertainen voittaja. Samalla hän nousi kokonaispisteissä kolmanneksi.

”Tykkään tästä kentästä ja kenttä tykkää minusta”, Rahm sanoi kierroksen jälkeen tv-haastattelussa.

Rahm aloitti kierroksen kolmella perättäisellä birdiellä, mutta teki neljännelle bogin, joka jäi hänen päivän viimeiseksi virheeksi. Aineksia useampaankin olisi ollut, sillä Rahm löi välillä aika villejä draiveja.

”En olisi koskaan uskonut, että pystyn pelaamaan täällä 12 alle viikonlopun, kun ottaa huomioon, kuinka huonosti löin avauksia. Pystyin kuitenkin hallitsemaan peliäni hyvin ja aina kun jouduin lyömään pitchin takaisin väylällä, wedge-pelini pelasti minut”, Rahm myönsi.

Päätösreiällä Rahm tarjosi draamaa, sillä lyötyään avauksen pahasti vasemmalle hän lähti lyömään matalaa lyöntiä puiden ali 18. reiän halkovan puron yli. Riskaabeli lyönti onnistui, sillä pallo ylitti nipinnapin esteen ja espanjalainen pääsi otollisesta paikasta lyömään wedgeä viheriölle.

Rahm otti lyhyeltä matkalta kaksi puttia ja teki parin, jolla hän varmisti voiton kahden lyönnin turvin.

Rahmille voitto oli kauden kolmas. Kaksi voitoista tuli DP World Tourilla ja yksi PGA Tourilla. Tämänpäiväinen voitto oli Rahmille peräti viides Rolex Seriesillä.

Kilpailun kakkossijan jakoivat Ruotsin Alex Noren ja Englannin Tyrrell Hatton, joiden neljän kierroksen yhteistulos oli -18.

McIlroy oli siis neljäs, ja viidettä sijaa jakoivat englantilaiset Tommy Fleetwood ja Matt Fitzpatrick.

SijoitusPelaajaPelatut turnauksetRanking-pisteet
1.Rory McIlroy104 754,1
2.Ryan Fox244 173,6
3.Jon Rahm93 703,0
4.Matt Fitzpatrick113 620,0
5.Tommy Fleetwood143 301,4
6.Viktor Hovland112 837,4
7.Will Zalatoris62 661,5
8.Adrian Meronk232 648,1
9.Shane Lowry112 597,4
10.Thomas Pieters152 575,5

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa