Rahm täysin omaa luokkaansa Madridissa – nousi legendan ja sankarinsa rinnalle voittojen määrässä

Jon Rahm oli onnellinen mies voitettuaan Espanjan avoimet jo kolmannen kerran. KUVA: GETTY IMAGES

Jon Rahm otti uransa kolmannen Espanjan avointen voiton. Päätöspäivänä tuloksen 62 pelannut espanjalainen voitti kilpailun peräti kuuden lyönnin erolla.

Espanjan Jon Rahm nousi suuren sankarinsa Seve Ballesteroksen rinnalle voittojen määrässä DP World Tourin Espanjan avoimissa.

Rahm otti jo uransa kolmannen voiton kisassa, joka pelattiin tänä vuonna Club de Campo Villa de Madridin kentällä.

Huomionarvoista on, että Rahm on voittanut neljästä edellisestä kilpailusta kolme. Viime vuonna kilpailun voitti Rafa Cabrera Bello.

”Tämä oli tavoitteeni. Seve on suuri sankarini ja se, että saavutin saman vain muutamassa vuodessa, mitä hän teki koko uransa aikana, vetää melkein hiljaiseksi”, Rahm kertoi voiton jälkeen.

”Tämä meni tunteisiin. Kun menin 18. reiälle ja tiesin mitä on tapahtumassa ja miten sen saavutin, en voi sanoittaa tunteitani”, hän jatkoi.

Rahmin voitto tuli täysin ylivoimaiseen tapaan. Hän pääsi päätöskierrokselle lyönnin johdossa ja kun kierros oli pelattu loppuun, eroa toiseksi sijoittuneeseen Ranskan Mathieu Pavoniin oli peräti kuusi lyöntiä.

Kiitos tästä kuuluu sille, että Rahm pelasi todella huikean päätöskierroken. Hän käytti siihen vain 62 lyöntiä. Voittotulos 259 (64-68-65-62) eli 25 alle parin on kilpailun historian kaikkien aikojen pienin lyöntimäärä.

Maailmanlistan kuutonen oli sunnuntaina huikeassa vireessä, ja hän oli lähellä tehdä albatrossinkin.

Voitto nosti Rahmin DP World Tourin rankingissa yhdeksänneksi.

Sami Välimäeltä ei jäänyt kisassa paljon jälkipolville kerrottavaa. Hän jäi cutin läpäisseistä toiseksi viimeiseksi epäonnistuttuaan molemmilla viikonlopun kierroksilla.

Välimäki päätyi tulokseen +4 (68-70-77-73). Hänen virallinen sijoituksensa oli 68:s.