Hyppää sisältöön

R&A tylytti Trumpin Turnberryä: Mitään mestaruuskisoja ei järjestetä siellä näissä olosuhteissa

Stewart Cink voitti edellisen Turnberryssä pelatun The Openin.

Donald Trumpille käännetään selkää paitsi poliittisissa myös golfpiireissä. Nyt myös golfin kattojärjestö R&A on ottanut vahvasti etäisyyttä pian väistyvään presidenttiin.

PGA of America ilmoitti eilen, että se siirtää PGA Championshipin pois Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kentältä New Jerseyssä. Myöhemmin samana päivänä myös The Open Championshipin eli British Openin järjestäjä R&A päivitti kantaansa koskien maailman vanhimman major-turnauksen järjestämistä Trumpin omistamalla Turnberryn kentällä.

Lajin kattojärjestön viesti oli lyhyt ja selkeä. Tylyksikin sitä voisi luonnehtia.

”Meillä ei ole suunitelmia järjestää mitään mestaruuskisojamme Turnberryssä, emmekä  aio tehdä niin lähitulevaisuudessa. Me emme aio palata sinnne, ennen kuin olemme vakuuttuneita siitä, että fokus tulee olemaam itse kisassa, pelaajissa ja kentässä itsessään. Emme usko, että tämä on saavutettavissa vallitsevissa olosuhteissa.”

Kirjoituksen oli allekirjoittanut järjestön pääsihteeri Martin Slumbers.

The Open Championshipin lisäksi R&A järjestää muun muassa Women’s British Openin, Senior Openin ja Amateur Championshipin.

Viimeksi Turnberryssä järjestettiin The Open vuonna 2009,  jolloin mestariksi nousi uusinnassa Stewart Cink.

Vuonna 2016 Slumbers oli arvioinut, että Trumpin teettämien mittavien muutostöiden ansiosta Turnberry saattaa todennäköisesti nousta The Open -kenttien kierrätykseen lähiaikoina. Enää se ei ole näköpiirissä.

Trumpin yhtiö osti kentän vuonna 2014.

Etsi luettavaa