Hyppää sisältöön

Puttaako Cameron Smith voittoon myös Honolulussa – Scotty Cameronin 009 M on kääntänyt tilastot ja menestyksen

Cameron Smith nousi edellisviikon voitollaan maailmanlistalla peräti 11 sijaa kymmenenneksi

Silkkikätiset lähipelaajat Cameron Smith ja Webb Simpson ovat ykkössuosikit PGA Tourin vuoden ensimmäisen täyden pelaajakatraan kisan käynnistyessä Waialae Country Clubilla

Cameron Smith tavoittelee toista perättäistä voittoaan torstai-iltana Suomen aikaa käynnistyvässä Hawaiian Openissa. Hän oli PGA Tourin klassikkokisan paras jo 2020. 

Voittoresepti oli tuolloin täysin sama kuin sunnuntaina päättyneessa Senty Tournament of Championshissa. Smith pisti putterillaan palloa reikään Strokes Gained -tilaston mukaan kaikkia muita osallistujia paremmalla teholla.

Hawaijin voitot ovat australialaisen PGA Tourilla saavuttamista ainoat. Tournament of Champions nosti hänet jo ”merkittävän, tähtien kyllästämän”, kilpailun ykköseksi ja maailmanlistalla kymmenenneksi.

Waialae Country Clubilla myöhään torstaina Suomen aikaa käynnistyvässä  kilpailussa vastus on huomattavasti kevyempää supertähtien puuttuessa rivistöstä.

Smithille räätälöity ”mestarillinen”putteri nosti tilastot ja menestyksen hurjaan nousuun

Hawaijin molemmilla kisakentillä viheriöt ovat valtavan kokoisia, bermudaruohoisia ja PGA Tourin standardeihin suhteuttaen hitaita. 

Waialae Country Clubilla torstai-iltana  Suomen aikaa torstai-ilatana käynnistyvässä kisassa stimp-mittarin lukema jäänee 11:n jalan tuntumaan.

Cameron Smith on putannut tasan vuoden hänelle räätälöidyllä Scotty Cameron 009M prototyypillä.

Numerosarja mailan nimessä on sama kuin Scotty Cameronin pääkonttorin postinumero San Diegossa, M puolestaan tulee putterin ominaisuuksista annetulle luonnehdinnalle (masterful= mestarillinen)

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Cameron Smith (@cameronsmithgolf) jakama julkaisu

Putteri on lavan osalta legendaarisen Ping Anser-mallin oloinen, ja pitkälti kaupan hyllyiltä löytyvän Cameronin Newport-putterimalliston tyyppinen.

Kun Smithille sopivaa putteria alettiin kartoittaa, hänen päällimmäinen toiveensa oli saada lavan ja varren välinen istutuskohta taivutettua hivenen taakse (slant neck), jolloin mailaan tulee myös offsetia.

Tämä puolestaan edesauttaa mailan liikkeen suuntautumaan osumahetkessä marginaalisesti ylöspäin, jolloin pallo lähtee tehokkaammin pyörimään.

“Haluan myös lavan päälle pisteen viivan asemasta. En halua suunnata ajatuksiani turhan paljon linjaan valmistautuessani.  Tunnen putterin ja sen liikkeen paremmin kun piste on viivan tilalla”, Smith kertoi PGA Tourin sivuilla. 

Kauden 2021 puttitilastoissa Smith nousi kymmenenneksi, meneillään olevan kauden tilastoissa hän on neljäs.

Maailmanlistan sijoitus on 12 kuukauden aikana parantunut ennätyksellistä tahtia. Tammikuussa 2021 hän oli 32:s, mestarien kisan voitettuaan siis jo kymmenes.

Ykköstilan saavuttaminen viikonloppuna vaatii varsin hyvää onnistumista putin lisäksi tiiltä griinille. 
Voittovuonnaan 2020 Smith jäi keskiryhmän taakse kaikki neljä kierrosta pelanneista lähestymisten tarkkuudessa, (53.) mutta jyräsi mahtavalla puttipelillään silti kisan ykköseksi.

Etukäteisarvioissa kovimpia haastajia ovat Webb Simpson, Sungjae Im sekä Hideki Matsuyama.

 Tulosseuranta

Etsi luettavaa