Hyppää sisältöön

Putous-voittaja iski elämänsä ensimmäisen holarin: ”Se oli aika hassu lyönti”

Dennis Nylund onnistui tekemään hole-in-onen kauden kolmannella kierroksellaan. KUVA: JYRI PENTTILÄ

Näyttelijä Dennis Nylund onnistui torstaina Vuosaari Linksissä tekemään golfuransa ensimmäisen hole-in-onen. Viime viikonloppuna hän teki eaglen par 4 -reiällä.

Näyttelijä Dennis Nylund poistui tänään Vuosaari Links -kentältä iloinen ilme kasvoillaan. Folke Rundqvist -nimisellä hahmollaan viihdeohjelma Putouksen sketsihahmokilpailun muutama vuosi sitten voittanut Nylund onnistui nimittäin ensimmäistä kertaa jokaisen golfarin unelmalyönnissä.

Tasoituksella 8,7 pelaavan Nylundin holari syntyi Vuosaari Linksin 15. reiällä pitching wedgellä 116 metristä.

”Se oli aika hassu lyönti”, Nylund aloittaa holaritarinansa.

Ennen kuin mennään hassuun lyöntiin sen tarkemmin, on syytä kertoa, että lipun paikka väylällä oli tänään vaikea. Reikä oli nimittäin kairattu aivan viheriön etureunaan. Nylund ajatteli tiiauspaikalla lyövänsä pallon kevyesti viheriön eteen, mutta tuloksena oli melko ohut osuma, jonka jälkeen pallo aloitti matkansa matalalla kaarella ja kovalla vauhdilla kohti lippua.

”Pallo lähti kylkkärinä, vähän stingerimäisellä lentokaarella ja osui eturinteeseen. Pallon vauhti onneksi tyssäsi töyssyyn, ja pallo rulli siitä kaikessa rauhassa omaan lepokuoppaansa”, Nylund jatkaa.

Onneakin oli siis pelissä, kuten holarissa aina vähän pitääkin olla.

”Hyvä, että pallo osui rinteeseen, koska muuten se olisi varmasti rullinut ainakin 10–15 metriä pitkäksi”, hän myöntää.

Ensimmäiset fiilikset ässän jälkeen olivat epäuskoiset.

”Onhan tämä aika absurdia. Tämä oli kesän kolmas kierros ja edellisellä kierroksella tein eaglen par 4 -reiällä”, hän naureskelee.

Eagle syntyi viime viikonloppuna Hills by GoGolfin Punaiset-kentän 15. reiällä. Hän löi lyhyellä väylällä avauksen kymmenisen metriä pitkäksi forelle, josta upotti putin reikään.

MAINOS. Tiesithän, että GoGolfin jäsenyyteen kuuluu Pohjantähti-vakuutusyhtiön hole-in-one-vakuutus. Liity jäseneksi GoGolf Shopissa.

Talven harjoittelu kantaa hedelmää

Nylundin kova kevätkunto selittyy sillä, että hän treenasi koko talven ajan TrackManin avulla vähintään kerran viikossa.

”Olen pari kertaa aikaisemmin pelannut Vuosaaren ja molemmat kerrat menivät ihan plörinäksi. Olen koko talven ajan lyönyt Trackmaniin GoGolf Loungessa ja ennen kierrosta ajattelin, että lähden selättämään Vuosaaren ja nyt tuli tällainen. Holarin lisäksi tuli kaksi birdieä ja pelasin kierroksen oman tasoitukseeni”, Nylund sanoo.

Hän otti talvella myös tunteja ja sai vinkkejä GoGolf-valmentaja Iida Nikalta. Avauksiin on tullut lisää pituutta – ja tarkkuutta.

”Peli on harjoittelun ja tuntien myötä mennyt eteenpäin, eikä enää tarvitse hävetä omaa backsvingiään. Pelaaminen tuntuu paljon kivemmalta, kun on parempi tatsi omaan tekemiseen ja uskallan lyödä rohkeammin isommilla mailoilla. Pisin draivi talvella lensi Trackmanissa 304 metriä”, Nylund iloitsee.

Kesällä luvassa golfia ja kuvauksia

Nylundille kuuluu hyvää myös ammatillisella rintamalla. Hän jäi Svenska Teaternista puolentoista vuoden virkavapaalle ja elättää itsensä nyt jonkin aikaa freelancerina pääasiassa kameran edessä. Parhaillaan hänet voi nähdä CMore-palvelun Made in Finland -sarjassa, jossa hänellä on pieni rooli nuorena Björn Wahlroosina.

Ensi keväänä hänet nähdään puolestaan Korvessa kulkevi -nimisessä poliisisarjassa, joka on katsottavissa aikanaan Elisa Viihde Viaplayssä.

”Se on Nordic Noir -henkinen sarja, jossa minulla on merkittävä rooli pohjoispohjanmaalaisena poliisina. Kesällä on luvassa elokuvan ja televisiosarjan kuvaukset, mutta golfia aion kuitenkin ehtiä pelaamaan. Syksyllä kalenterissa on enemmän tilaa”, hän sanoo.

Vaikka Nylund on nyt eaglen ja holarin myötä tyhjentänyt pajatson, hän odottaa tulevia pelejä innolla. Mutta miten hän aikoo juhlia tämänpäivästä onnistumistaan?

”Olen autolla liikenteessä, joten klubilla jäi skumpat juomatta. Suuria juhlia ei ole tiedossa. Nyt menen perheen luo, teen ruokaa ja nostan ehkä holarin kunniaksi pienen alkoholittoman oluen”, hän avaa juhlasuunnitelmiaan.

Golfsää

GoGolfin uusi Golfsää-palvelu kertoo, millaisia pelikelejä on luvassa kotimaisilla golfkentillä.

Etsi luettavaa