Hyppää sisältöön

Putkonen jatkaa top-tenissä Aasian Tourin karsinnoissa

Teemu Putkonen pelaa hyvää kisaa Bangkokissa.

Teemu Putkosen peli kulkee Aasian Tourin karsinnoissa Bangkokissa, sillä hän jakaa seitsemättä sijaa. Janne Kaskekin on karsintarajan paremmalla puolella.

Teemu Putkosen peli on iskussa tärkeässä kisassa. Putkonen pelaa työpaikasta Aasian Tourilla, ja karsintafinaalin puolessävälissä tilanne näyttää lupaavalta. Putkonen on turvallisesti seitsemäntenä, kun 35 parasta pelaaja saa pelioikeuden kiertueelle.

Putkonen aloitti kierroksensa tänään huikeasti, sillä hän teki etuysille kaksi eaglea. Yksi birdie ja bogi kumosivat toisensa, joten etuysin hän pelasi neljä alle parin. Takaysillä hän onnistui nipistämään vielä yhden lyönnin pois tuloksesta suhteessa pariin, joten kierrostulokseksi tuli 67 eli viisi alle parin.

Eilen Putkonen onnistui vieläkin paremmin, sillä hän pelasi tuloksen 65 (-7). Kaiken lisäksi eilen Putkonen aivan kuten toinenkin karsinnoissa pelaava suomalainen eli Janne Kaske pelasivat Suvarnabhumi Golf & Country Clubin vaikeamman kentän.

Kaske haki terävyyttä rangelta

Janne Kaske suuntasi kierroksen jälkeen rangelle.

Janne Kaske suuntasi kierroksen jälkeen rangelle.

Jouko Piik

Eilisen tapaan Kaske jäi tänään kaksi lyöntiä maanmiehestään Putkosesta. Hän on yhteistuloksessa -8 (67-69) ja jakaa 26. sijaa.

Kasken caddiena kisassa toimii Jouko Piik, joka viestitti Bangkokista, että tänään Kasken pelissä tökki ehkä hieman yllättäen lyöntipeli. Kisakierroksen jälkeen porvoolaislähtöinen Kaske suuntasikin rangelle hakemaan lyöntiin parempaa tuntumaa.

”Kisassa lyönti ei ollut ihan niin terävää, mutta rangella saatiin vähän taas vedosta kiinni”, Piik sanoi.

Hyvä sijoitus tärkeä finaalissa

Jo cutin selvittäminen oli suomalaispelaajille merkittävä saavutus, sillä se takaa heille sellaisen kategorian, jolla pääsee pelaamaan melkein yhtä moneen kisaan kuin olemalla 35 parhaan joukossa. Tällöin puhutaan 300 – 400 000 dollarin palkintopotin sisältävistä kisoista.

Sen sijaan karsintojen terävimmälle kärjelle aukeaa paikkoja myös isompiin kilpailuihin, joten karsintafinaalin sijoituksella on iso merkitys. Esimerkiksi finaalin kolme parasta pelaajaa pääsee ensi viikon miljoonan dollarin Singaporen kisaan mukaan.

”Se toimii pienenä porkkanana”, Piik sanoo.

Kaskella on matkaa kolmanteen sijaan kahden kierroksen jälkeen seitsemän lyöntiä ja Putkosella kolme. Kisan kärkipaikkaa jakaa tuloksella 15 alle parin kolme pelaajaa: Australian Richard Green ja Todd Sinnot sekä Japanin Junya Kameshiro.

Aasian Tourin karsinnoista saatu pelioikeus ei ole yhtä vahva kuin esimerkiksi Euroopan Tourin vastaava kiertueiden yhteisten kilpailujen vuoksi. Näihin rahakkaisiin kisoihin pääsee mukaan vain kiertueen ”eliitti”, sillä pelipaikkoja on ”perusduunareille” vähemmän tarjolla.

 

Etsi luettavaa