Hyppää sisältöön

Putin rytmi on avain toistuvaan liikkeeseen

Vain liikkeen oikea-aikainen ajoitus mahdollistaa lyönnin onnistumisen oli tekniikka mikä tahansa. Sama totuus pätee puttaamisessa.

Putterin liikkeen soljuva rytmi on oleellinen osa lyönnin ajoitusta. Epäonnistuneessa liikkeessä rytmi hajoaa ja lyönni ajoitus epäonnistuu. Putterin lapa tulee osumaan väärällä vauhdilla ja väärässä asennossa. Liikkeen rytmiin vaikuttaa usein pelaajan oma tunnetila. Jokainen reagoi paneisiin omalla tavallaan ja se näkyy myös puttiliikkeessä. 

Useimmilla pelaajilla putterin liike hidastuu paineiden alla. Kun taaksevienti tehdään hitaammin liikkeeseen ei välity riittävä määrä energiaa. Seurauksena putteri ei heilahda riittävän pitkälle taakseviennissä ja downsvingistä tulee epätoivoinen tökkäisy. Tuntuma katoaa ja pallo harvoin jaksaa edes reiälle asti. 

Pelaajan on syytä kiinnittää huomiota putterin rytmiin paineiden alla (useimmilla paineita tuntuu olevan jokaisessa lyönnissä). Jos huomaat liikkeen hidastuvat jännityksestä keskity rytmiin jännittävissä tilanteissa. Pidä huoli siitä, että putteri liikkuu positiivisella päättäväisellä energialla ja oikealla vauhdilla myös taakseviennissä. 

Jännitys ja suorituspaineet ovat tärkeä osa golfin mielenkiintoa ja ne vaikuttavat jokaisen pelaajan suoritukseen. Parhaat pelaajat oppivat, miten oma vartalo käyttäytyy paineiden alla ja osaavat kiinnittää huomiota asioihin, jotka auttavat säilyttämään liikkeen ajoituksen. 

Etsi luettavaa