Hyppää sisältöön

Puolalaispelaaja johtaa ET:n kisaa Krugerin kansallispuiston kupeessa: ”Jännittää, mutta olen onnellinen”

Adrian Meronk on ensimmäinen puolalaispelaaja

Adrian Meronkilla on mahdollisuus tehdä historiaa Leopard Creek Country Clubilla, jossa hänen viimeinen kierroksensa edellisvuonna oli melkoinen fiasko.

Valtavan kokoinen Krugerin kansallispuisto golfkeskuksen naapurina tarjoilee TV-katsojille meneillään olevassa Alfred Dunhill Championshipissa komeita maisemia ja villieläimiä kuviin golfkisan yhteydessä. Suuria tähtiä ei kentällä ole mukana, mutta kisa on tarjonnut perinteisesti draamaa loppuratkaisuissa etenkin komealla päätösreiällä.

Yllätyksellisessä johdossa on Puolan 27-vuotias Adrian Meronk, joka pelaa ensimmäistä kauttaan pääkiertueella. USA:ssa opiskellut Meronk sai kortin Challenge Tourin kautta, mutta ei ole  isoja otsikoita kyennyt rakentamaan ET:lla ennen meneillään olevaa kisaa. Meronk on karsiutunut kolmessa viimeisessä kilpailussaan.

Henkisenä painolastina hänellä saattaa olla edellisvuodelta samassa, uran ensimmäisiin lukeutuneessa ET:n kisassa päätöspäivänä pelaamansa tulos 79,+7 hyvistä asemista. 

”Olen erittäin tyytyväinen esitämääni peliin. Minua jännittää varmasti, mutta tuskin maltan odottaa viikonlopun kieroksia,”, Meronk totesi haastattelussa kaksi kierrosta pelattuaan.

Meronk on pelannut hyvin kypsänoloisesti ja varmasti. Sunnuntai tulee olemaan suuri testi, jossa etukäteen kovimmat haastajat ovat isäntämaan 19-vuotias Jayden Schaper, sekä Mastersissa vastikään pelannut Christian Bezuidenhout.

Suomalaisia ei kisassa ole mukana.

Puolassa on yli 38 miljoonaa asukasta. Golfkentttien määrä (35) on asukasmäärään nähden vielä varsin vaatimaton. Suomalaisgolfareille Gdanskin lähistöllä sijaitseva Sand Valleyn Golf Resort on ns. lähikohteista ollut jo usean vuoden ajan omassa sarjassaan yksi suosituimmista.

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät sunnuntain tapahtumat suorina lähetyksinä kello 09.00-14.00

Alfred Dunhill Championship, tulosseuranta

Etsi luettavaa