Hyppää sisältöön

Pulkkasen voittotaistelu käynnissä – sään vuoksi lähdöt aikaistettiin

Tapio Pulkkanen on kovassa pelivireessä.

Tapio Pulkkanen on parhaillaan voittojahdissa Prahassa. Kun päätöskierrosta on pelattu kuusi reikää, Pulkkanen johtaa kilpailua kolmella lyönnillä.

D+D Real Czech Mastersin päätöspäivä on käynnissä. Kisaa johti eilisen jälkeen upeasti Suomen Tapio Pulkkanen kahdella lyönnillä ja kahden reiän jälkeen ero on pysynyt samana.

Kärkiryhmään kuuluvat Pulkkanen, Ruotsin Henrik Stenson ja Yhdysvaltain Johannes Veerman starttasivat sateessa kierrokseen klo 10 Suomen aikaa.

Kolmikosta Pulkkanen ja Stenson onnistuivat tekemään avausreiälle (par 5) birdien. Veerman teki parin.

Kakkosreiälle Pulkkanen ja Stenson tekivät parit, mutta Veerman sortui bogiin. Kolmannella reiällä, joka on pitkä par 3, Stenson onnistui upottamaan birden kaukaa. Onneksi Pulkkanen sai oman par-puttinsa sisään, joten hän säilytti yhden lyönnin johdon Stensoniin nähden.

Neljännellä reiällä Pulkkanen onnistui tekemään päivän toisen birdiensä upottamalla putin reilusta viidestä metristä. Kun samaan aikaan Stenson sortui epäonnistuneen lähestymisen jälkeen bogiin, Pulkkasen johto neljän reiän jälkeen oli kolme lyöntiä.

Viidennellä reiällä ero kasvoi jo neljään lyöntiin, kun Stenson teki toisen perättäisen bogin ja Pulkkanen teki parin.

Kuudennelle sekä Stenson että Pulkkanen tekivät parit, mutta Veerman onnistui birdiessään. Seiskalla Stenson oli kolmikon ainoa, joka onnistui birdie-yrityksessä, joten kakkosena olivat seitsemän reiän jälkeen Stenson ja Veerman tuloksella -12 ja eroa Pulkkaseen oli kolme lyöntiä.

Valitettavasti Pulkkanen otti kahdeksannella kolme puttia, eikä onnistunut yhdeksännellä birdie-yrityksessään. Kun Veerman ja Stenson tekivät par-5:lle birdien, nousivat he jo lyönnin päähän Pulkkasesta.

Kilpailun näyttää suorana Elisa Viihde Viaplay, jonka lähetys alkoi samaan aikaan klo 10, kun kärkiryhmä lähti liikkeelle.

Päätöspäivän lähtöjä aikaistettiin, ja pelaajat lähetettiin kierrokselle kahdelta tiiltä iltapäivälle ennustetun kurjan sään takia. Albastross Golf Resortissa on satanut aamulla jonkin verran, ja märkyys tekee pitkistä karheikoista erittäin haastavia. Avausten tarkkuus ja väyliin osuminen muodostuvat päätöspäivänä erittäin tärkeäksi pelin osa-alueeksi.

Janne Kaskella peli on lähtenyt väärään suuntaan. Hän pelasi etuysin peräti viisi yli parin ja on tippunut tulosluettelossa peräti 25 pykälää. Hän on tällä hetkellä sijalla 45.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa