Hyppää sisältöön

Pulkkasen peli ei lähtenyt tänäänkään lentoon

Tapio Pulkkanen jatkoi hyviä esityksiään European Tourilla.

Tapio Pulkkanen ei ole onnistunut rikkomaan tänä vuonna vielä 70 lyönnin rajaa. Huomenna hänen pitää se selvästi, jotta pelit jatkuisivat myös kahtena viimeisenä päivänä.

Tapio Pulkkasen korpivaellus European Tourilla sai jatkoa tänään Kenya Savannah Classic -kisassa. Poikkeuksellisesti jo tiistaina alkaneen kilpailun avauskierrokseen Pulkkanen käytti 73 lyöntiä. Tulos riittää 119:een sijaan.

10. reiältä startannut suomalainen aloitti hyvin tekemällä jo toiselle reiälleen birdien. Harmittavasti kolmeen viimeiseen reikään hän teki kaksi bogia, joten etuysi kulki yhden lyönnin päälle parin.

Päivän kolmas bogi syntyi kentän kolmannelle reiälle, joka oli tänään Pulkkasen 12:s. Sen hän kuittasi kuudennen reiän birdiellä, mutta heti perään tuli kuitenkin tupla. Kun suomalainen onnistui tekemään päätösreiälle birdien, suhteessa pariin kierros meni kaksi lyöntiä plussan puolelle.

Kilpailu on Pulkkaselle kauden kuudes. Hän on onnistunut läpäisemään cutin ainoastaan kauden ensimmäisessä kisassa, eli Abu Dhabissa pelatussa Rolex Seriesin kilpailuissa. Sen jälkeen on tullut neljä perättäistä putoamista cutista, eikä nytkään tilanne näytä avauskierroksen jälkeen hyvältä. Pulkkasella on myös rikkomatta tänä vuonna 70 lyönnin raja. 

Enntustettu cut-raja on tällä hetkellä tuloksessa -2, johon Pulkkasella on matkaa neljä lyöntiä. Päästäkseen jatkoon huomisen tuloksen olisi oltava 66–68 lyönnin luokkaa.

Avauskierroksen jälkeen johtoa jakavat Joost Luiten, Clemént Sordet, Alejandro Cañizares ja Justin Harding, joka voitti sunnuntaina Keniassa pelatun kilpailun. Kvartetti on tuloksessa -7.

Kilpailu alkoi supertasaisissa merkeissä, sillä peräti 25 pelaajaa on kahden lyönnin päässä toisistaan ja 40 pelaajaa kolmen lyönnin sisällä.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayssä

Etsi luettavaa