Hyppää sisältöön

Pulkkasen käsittämätön putki jatkui – silti kärkeen kolme lyöntiä

Pulkkasen putit eivät löytäneet reikää Foshan Openin avauskierroksella

Tapio Pulkkanen pelaa Tsekissä virheetöntä golfia, mutta se ei kuitenkaan riitä huippukuntoista Julian Suria vastaan.

Vaikka Challenge Tour -kausi on vasta alussa, amerikkalainen Julian Suri on menossa vahvasti kohti Euroopan Touria. Hän on kauden kolmannessa CT-kisassaan kärjessä kolmen kierroksen jälkeen ja eroa kakkossijaan on jo kolme lyöntiä. 

Suomalaisten iloksi kakkossijalta päätöspäivään lähtee Suomen Tapio Pulkkanen. Pulkkanen on pelannut kolme kierrosta virheetöntä golfia ja on tuloksessa -18 (67-65-66).

Normaaliolosuhteissa se riittäisi johtoon melkein missä tahansa muualla, mutta Suri pelaa juuri nyt käsittämättömän kovalla tasolla. Tänään Suri pelasi huikean 63 lyönnin kierroksen ja on tuloksessa -21 (67-65-63). Tasaisen vauhdin taulukon mukaan Suri pelaa huomenna kierroksen 61 lyönnillä…

”Suri on kova peluri. Vahva ukko joka lyö pitkälle. Puttikin tuntuu olevan aika hallussa. Täytyy vain odotella kärsivällisesti paikkaa iskeä”, Pulkkanen sanoi.

Tänään Pulkkanen onnistui kirimään yhden lyönnin viimeisellä reiällä tehtyään birdien, kun kilpakumppanin tyytyminen oli ”vain” pariin. Pulkkasen etuna on myös se, että takaa-ajana on helpompi lähteä päätöskierrokseen – varsinkin kolmanteen sijaan on peräti viiden lyönnin kaula.

Walesia edustava Oliver Farr on tuloksessa -13.

Kolme kierrosta ilman bogia

Pulkkanen on pelannut kisassa peräti 54 reikää ilman bogin bogia, mikä pisti mietityttämään, lieneekö se jonkin sortin ennätys Challenge Tourilla. Ainakaan Pulkkanen itse ei ole koskaan aiemmin onnistunut pelaamaan yhtä pitkää bogitonta jaksoa.

”Tämä on minulle selvästi pisin jakso ilman bogia. En tiedä, mahtaako se olla mikään ennätys CTllä olla. Huhuja ei ole ainakaan ollut”, Pulkkanen kertoi.

Pääkiertueilla ainakin Luke Donald (2013) ja Lee Trevino (1974) ovat onnistuneet pelaamaan koko kilpailun ilman bogeja.

 


”Takaa-ajajana saan varmasti paremmat unet.”

– Tapio Pulkkanen


Pulkkanen kertoi, ettei aio muuttaa taktiikkaa päätöspäivälle, eikä siihen ole tuloksen perusteella mitään syytäkään. Pulkkanen pääsee nyt toista kertaa tällä kaudella kisaamaan kilpailun voitosta päätöspäivän kärkiryhmässä. Turkin-kisassa hänen oli tyytyminen kuitenkin toiseen sijaan.

”Tottakai on helpompi pelata nyt kun Turkissa. Rennompi olo vielä ja uskoa riittää”, Pulkkanen kertoi.

”Takaa-ajajana saan varmasti paremmat unet.”

Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa