Hyppää sisältöön

Pulkkasen birdiet ja bogit kumosivat toisensa Tanskassa

Tapio Pulkkasen viisi bogia oli liikaa avauskierroksella huipputulokseen

Tapio Pulkkanen aloitti Made in Denmark -turnauksen par-tuloksella. Silkeborgin kentällä kortista löytyi paljon tapahtumaa, jotka loppujen lopuksi kumosivat toisensa.

Tapio Pulkkanen sai hyvän lähdön kentällä, joka on palvellut häntä uran varrella hienosti. Hän voitti Silkeborgissa Nordic Leaguen osakilpailun voittaessaan rankingin vuonna 2015. Pulkkanen sai jälleen birdiehanat auki tutulla kentällä. 

Kierros oli upeasti hallussa hänen lähdettyä liikkeelle kentän takaysiltä. Birdiet par-vitosilla 11 ja 14 veivät kotkalaislähtöisen Pulkkasen saman tien kaksi alle parin. Etuysin lopussa tuli kuitenkin synkkä jakso. Tapsa teki kolmen bogin suoran väylillä 16-18 päätyen kierroksen puolivälissä +1 tulokseen. 

Takaysin alku oli kuitenkin taas vahvaa peliä. 28-vuotias teki kuuden reiän jaksoon kolme birdietä ja yhden bogin parantaen tuloksen yhden alle parin. Viimeinen reikä kuitenkin vesitti haaveet parin alituksesta ja Pulkkanen pelasi viiden birdien ja viiden bogin myötä tuloksen 72 (par). 

”Vähän oli aaltoilevaa peliä tänään. Hyviä ja huonoja hetkiä löytyi paljon. Huomenna täytyy jättää bogit vähemmälle. Rautalyöntejä täytyy käydä treenaamassa huomista varten. Fade ei tänään oikein totellut”, Pulkkanen luonnehti päiväänsä.

Tulos oikeuttaa keskikastiin. Pulkkanen jakaa sijaa 39 kun kentällä on 78 pelaajaa. 

Aamupäivän odotetuin pelaaja Thorbjörn Olesen saattoi olla ylilatautuneessa tilassa taistellessaan suorasta Ryder Cup -paikasta. Olesen oli yhdeksän reiän jälkeen yhden alle ilman bogeja kortissa. Kentän etuysillä tuli kuitenkin lunta tupaan ja Olesen teki kaksi bogia ja tuplan kuuden ensimmäisen reiän jaksoon. 

Sittemmin kisan ennakkosuosikki on onnistunut tekemään yhden birdien. Ryder Cup -haaveita elättelevä Olesen on tuloksellaan +2 sijalla 59. 

Kärjessä etenevät tuntemattomat Josh Geary ja Jonathan Thomson tuloksessa -7. Kärkimiesten maailmanlistasijoitukset ovat 1046 ja 972. Golf on arvaamaton laji. 

Viasat Golf ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä. 

Etsi luettavaa