Pulkkaselle raaka lopetus Prahassa

Tapio Pulkkasen hyvä vire loppui kilpailun maalisuoralla

Tapio Pulkkasen koettelemukset eivät saaneetkaan varsinaisesti käännettä parempaan lupaavasti alkaneessa Prahan osakilpailussa. Pulkkasen viimeinen päivä Albatross Golf Clubilla oli synkkä. Andrea Pavan nappasi uransa ensimmäisen European Tour -voiton.

Tapio Pulkkanen lähti viimeiseen kierrokseen viidenneltä sijalta Czech Masters -kilpailussa. Miljoonan euron potista oli otettavissa isoa saalista, mutta Pulkkasen päivä lähti jo porteista liikkeelle täysin väärään suuntaan.

Ykkösväylällä nähtiin lähinnä birdieitä ja eagleja parien lisäksi, mutta Pulkkanen lähti porteista tekemällä bogin. Vielä edellisenä päivänä hän painotti, että par-vitosilla tulisi petrata.

28-vuotias sai korvattua bogin tekemällä kolmosella birdien. Alle parin hän ei päässyt missään vaiheessa kierrostaan. Vielä 12 pelatun väylän jälkeen Pulkkanen oli kierrosta par-tuloksessa ja hyvässä näköyhteydessä kymmenen parhaan joukkoon.

Lopussa tuli lunta tupaan, erityisesti väylällä 16 (par-3), jossa Pulkkasen korttiin merkattiin triplabogi. Triplan lisäksi viimeiseen kolmannekseen kierrosta lipsahti bogit väylille 13 ja 18. Päivän tulos 77 (+5) oli lamaannuttava suoritus tiukasti työpaikastaan taistelevalle pelaajalle. Luonnollisesti kotkalainen ei ollut juttutuulella kierroksen jälkeen kertoen, ettei päivästä jäänyt juuri kerrottavaa.

Pulkkanen saa Tshekistä matkaan noin 5000 euroa palkintorahaa ja sijoitus rahalistalla säilyy kohtalaisen samalla sijalla kuin se oli viikkoon lähdettäessä. Prahasta lähdettäessä sijoitus on 148.

Loppukauden tavoite on luonnollisesti nousta rahalistalla 110 parhaan joukkoon ja saavuttaa täysi pelioikeus ensi kaudelle. Jos sijoitus pysyy 150 parhaan joukossa kauden loppuun asti, takaisi se varmasti jonkinlaisen kortin kiertueelle ja paikan European Tourin karsintafinaaliin.

Pulkkasen matka jatkuu Prahasta kohti Tanskaa, jossa pelataan Made In Denmark -turnaus, jonka potissa on 1,5 mijoonaa euroa.

Prahan osakilpailun voittoon pelasi lopulta Andrea Pavan, joka jätti huikealla takaysillä kilpailua pitkään johtaneen Padraig Harringtonin kakkoseksi. Pavanin voitto ratkesi lopulta käytännössä birdieillä väylillä 16 ja 17, joilla Harrington jäi kahden lyönnin päähän viimeisen reiän mentyä parilla tasan.