Hyppää sisältöön

Pulkkasella satumainen nousu – onko European Tour -kortin uusiminen sittenkin mahdollista

Tapio Pulkkanen tunnetaan pitkälyöntisenä pelaajana.

Mikäli Tapio Pulkkanen jatkaa huomenna yhtä hyvää peliä kuin perjantaina ja lauantaina, hänellä on hyvä mahdollisuus uusia European Tourin paikka

Ensin huonot uutiset: Tapio Pulkkasella tuplata ansionsa tällä kaudella kolmen kisan aikana tai muuten hän joutuu hakemaan vauhtia European Tourin karsinnoista.

Sitten hyvät: Pulkkanen saattaa tuplata tämän kauden tienestit jo huomenna, sillä Kymen Golfin kasvatti on pelannut 36 reikää häkellyttävän hyvää golfia ja noussut surkean avauskierroksen jälkeen taistelemaan top 3 -sijoituksesta Alfred Dunhill Links Championshipissä.

Pulkkasen tulos tänään oli 64 lyöntiä, mikä sivuaa hänen parastaan European Tourilla. Pulkkanen pelasi joulukuussa Joburg Openissa saman tuloksen, mutta tämän päivän suorituksen arvoa nostaa se, että kierros tuli Carnoustien kentällä, jota pidetään yhtenä maailman vaikeimmista golfkentistä.

Tulos oli koko päivän paras ja ylivoimaisesti paras Carnoustien kentällä. Päivän toiseksi paras Carnoustiessa oli Nicolas Colsaertsin 67. Eilen Pulkkasen tulos oli 67, ja hän on ollut koko fieldin paras kahden viime päivän aikana.

Ei bogeja kortissa

Pulkkanen sai kierrokselleen loistavan lähdön, sillä hän pelasi etuysin (10–18) kuusi alle parin. Takaysin (1–9) hän pelasi kaksi alle. Hän selvitti Carnoustien karikot ilman bogeja. Birdiejä tuli kuusi, ja kierrokseen mahtui yksi eagle. Se tuli reiälle 14.

Myös Kim Koivu kuului päivän onnistujiin. Harmittavasti tulos 67 ei riittänyt nostamaan Koivua cut-rajan paremmalle puolelle, vaan hän missasi yhteistuloksella -1 cutin parilla lyönnillä.

Sen sijaan Mikko Ilosen pelit jatkuvat huomenna, vaikka hän löi tänään 75 kertaa eli 12 kertaa enemmän kuin eilen. Perjantain huippukierroksen ansiosta Ilonen on kisassa sijalla 35 ennen päätöspäivää.

Huomiselle iltapäivälle on ennustettu kovaa tuulta ja sadetta, joten päätöskierros pelataan poikkeuksellisesti yhteislähtönä aikaisin aamulla.

Päätöskierros pelataan tuttuun tapaan St Andrewsin Old Coursella. Pulkkanen pelasi kisan avauskierroksensa tulokseen 76 (+4), joten hänellä on huomenna mahdollisuus ottaa revanssi kentästä.

Kolmen kierroksen jälkeen Pulkkanen on jaetulla seitsemännellä sijalla. Hänen pitäisi nousta vähintään neljänneksi, jotta kortti ensi kaudelle varmistuisi. Siihen sijaan Pulkkasella on pari lyöntiä matkaan.

Päätöspäivään lähtee kärjestä Englannin Tyrrell Hatton, jolla on mahdollisuus ottaa huomenna kolmas perättäinen voitto Dunhill Links -kisassa.

Tulospalvelu

Kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Viasatilla ja Viaplayllä

Etsi luettavaa