Hyppää sisältöön

Pulkkasella loistava loppukiri toisella kierroksella Skotlannissa – saa jännittää Välimäen kanssa jatkopaikkaa

Tapio Pulkkanen taisteli lopussa niin hyvin

Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen ovat vielä niukasti cut-rajan paremmalla puolella, kun toinen kierros on kesken European Tourin Scottish Openissa.

Ensimmäiset 12 reikää neljä yli parin ja viimeiset kuusi neljä alle. Tapio Pulkkanen saa jännittää Reneissance Clubilla (par 71) sitä, pääseekö hän jatkoon Rolex Seriesiin kuuluvassa Scottish Openissa.

Pulkkasen yhteistulos kahden kierroksen jälkeen on -2 (69-71). Samassa kaksi alle tuloksessa on myös Sami Välimäki (70-70), joka kehnon alun jälkeen puristi itsensä tänäänkin lyönnin alle par-tuloksen.

Kymppireiältä startanneen Välimäen bogit tulivat rei’ille 11 ja 12. Kaksi perättäistä birdieä (15 ja 16) nostivat hänet jälleen takaisin par-tulokseen. Takaysillään Välimäki teki yhden birdien ja kahdeksan paria.

Kaksikon tulos riittää tässä vaiheessa jaettuun 58:nteen sijaan, kun 65 parasta jatkaa pelejä viikonloppuna. 

Pulkkanen teki tänään bogeyn kakkoselle. Sen jälkeen hän kirjautti korttiinsa kahdeksan perättäistä paria, mutta 11. reiän tupla ja 12. reiän bogey, pudottivat Pulkkasen todella huonoon asemaan. Heikon kahden reiän jälkeen Pulkkanen sai pelistä jälleen kiinni ja teki perättäiset birdiet rei’ille 13 ja 14 sekä toiset mokomat myös rei’ille 16 ja 18.

Muista suomalaisista Mikko Korhosen (-1) ja Kalle Samoojan (+2) pelit ovat varmuudella ohi. 

”Aika hiljaista oli tänään birkkurintamalla. Ihan hyvää peliä noin kokonaisuudessa, ei vain ihan siellä, missä haluisin olla. Muutamia huonoja lyöntejä ja putit eivät tippuneet. Pienestä oli kiinni, ettei olisi juna jo lähtenyt hyvään suuntaan. Ehkä en ihan ollut ”paikalla” noin niin kuin henkisesti, en tällä enkä viime viikolla. Viikon huili ja Walesissa jatkuu!” Korhonen kommentoi tiedotteessa.

Tänään Korhonen onnistui tekemään ainoastaan yhden birdien. Bogeja sitä vastoin tuli kaksi.

Samoojan kohdalla ilahduttavaa on se, että hän puristi itsenä heikon alun jälkeen alle parin tulokseen. Turkulainen oli etuysin jälkeen kolme yli parin, mutta takaysi sujui neljä alle.

Kisaa johtaa maailmanlistan ykkönen Jon Rahm, joka pelasi tänään ensimmäisen 10 reikää seitsemän alle parin ja loput kahdeksan yhden yli. Rahmin yhteistulos on -11 (66-65). Hänellä on lyönnin kaula George Coetzeen.

Kilpailua eilisen jälkeen johtanut yllättäjä Jack Senior (-7) ei ole vielä tänään aloittanut kierrostaan.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelussa

Etsi luettavaa