Hyppää sisältöön

Pulkkasella kahdeksan birdien päivä: ”Rautapeli oli tosi hyvää tänään”

Tapio Pulkkanen tykkää Chervòn kentästä

Tapio Pulkkanen teki ruuvauksia tekniikkaansa viime viikolla, ja muutokset toimivat tänään käytännössä Italian Openissa.

Tapio Pulkkanen pelaa ainoana suomalaisena tänään käynnistyneessä Italian Openissa. Suomalainen aloitti pelin erinomaisesti, sillä hän jakaa avauskierroksen jälkeen 16:ta sijaa.

Pulkkanen poimi tuloskorttiinsa peräti kahdeksan ”puolukkaa” eli birdietä. Kun niiden lisäksi tuli kahdeksan paria, yksi bogi ja tupla, muodostui tulokseksi -5 (67 lyöntiä).’

”Rautapeli oli tosi hyvää tänään ja myös kulmaraudalla oli hyvää viimeistelyä”, Pulkkanen pohti pelinsä vahvoja osa-alueita tänään. ”Viime viikon pienet ruuvaukset tekniikassa tuntuvat heti auttaneen.”

Kisa pelataan Chervò Golf Clubilla, joka sijaitsee Milanon ja Venetsian korkeudella, aika lailla puolivälissä tunnettuja kaupunkeja. Pulkkanen kertoi, että se sopii hänelle hyvin, koska se on märkä ja pitkistä avauksista on hyötyä.

”Draivia lyödään paljon”, Pulkkanen totesi.

Parhaiten kenttä sopi tänään kuitenkin Englannin Laurie Canterilla, joka täräytti muilta luulot pois pelaamalla tuloksen -12 (60 lyöntiä). Kymppireiältä kisaan startannut britti painoi takaysin peräti seitsemän alle parin ja viimeiset neljä reikää yhden eaglen siivittämän peräti viisi alle.

Toista sijaa jakavat Tanskan Joakim B. Hansen ja Etelä-Afrikan Dean Burmeister, jotka olivat hekin kovassa iskussa ja pelasivat tuloksen kahdeksan alle parin. Toiseen sijaan Pulkkasella on vain kolme lyöntiä eroa.

”Griinit ovat pehmeät ja pallo pysähtyy aikalailla alastulojälkeensä. Tämä varmasti suurin syy alhaisiin tuloksiin. Griinit ovat myös lähes virheettömässä kunnossa niin on helpompi upottaa putteja”, Pulkkanen kertoi.

Pulkkanen pelasi tänään iltapäivällä. Huomenna hän lähtee kierrokselle tasan klo 10 Suomen aikaa. 

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Urheilu -kanavalta

Etsi luettavaa