Hyppää sisältöön

Pulkkanen vain lyönnin päässä kärjestä – kaikki suomalaiset hyvissä asemissa Algarvessa

Tapio Pulkkanen on pelannut 36 reikää ilman bogeja. Birdiejä hän on tehnyt 12. KUVA: GETTY IMAGES

DP World Tourin suomalaiskvartetti on loistavissa asemissa DP World Tourin kauden kolmanneksi viimeisessä kisassa, joka pelataan Portugalin eteläosassa Algarvessa.

Tapio Pulkkanen harmitteli eilen, että putteri oli hieman viileänä, minkä takia huippukierros jäi tulematta. Kymen Golfin mies pelasi kuitenkin Dom Pedro Victoria Golf Coursen 66 lyönnillä eli viisi alle parin, minkä ansiosta hän pääsi erinomaisista asemista Portugal Mastersin toiselle kierrokselle.

Tänään putteri toimi eilistä paremmin, sillä hienosti palloa lyönyt Pulkkanen säkitti seitsemän birdieä. Hän pelasi tuloksen 64 (-7) ja on tällä hetkellä kolmantena tuloksella 12 alle parin, kun toinen kierros on toki vielä pahasti kesken.

”Tänään upposi putti vähän paremmin. Varmasti osasyy oli myös se, että pääsi aamulla hyville pinnoille”, Pulkkanen sanoi.

”Pelikirja tällä kentällä on muodostunut aika selkeäksi tässä muutaman vuoden aikana. Mukava lähteä siinä mielessä pelaamaan viikonloppua.”

Pulkkanen on vain lyönnin Malesian Galvin Greeniä ja Englannin Jordan Smithiä perässä. Huomionarvoista 32-vuotiaan kahdessa ensimmäisessä kierroksessa on ollut se, että hän ei ole tehnyt yhtään bogia 36 reiän aikana.

Bogey free tottakai maistuu. Muutaman pelastuksen joutui tänään tekemään pareihin”, hän kertoi.

Syksy hyvää aikaa Pulkkaselle

Ennen tämän päivän kilpailua Pulkkanen on kiertueen rankingissa 74. sijalla. Mikäli hän onnistuisi pitämään nykyisen sijansa, hän nousisi pistetilastossa 44:nneksi, kun 50 parasta pelaajaa pääsee kahden viikon kuluttua pelattavaan DP World Tour Championshipiin, joka on kauden finaalikilpailu.

Myös ensi viikolla pelattavaan Nedbank Challengeen pääsee vain rajallinen määrä pelaajia, joten käytännössä Pulkkanen pelaa Portugalissa selkä seinää vasten. Tulosta on synnyttävä tai sitten kausi päättyy Algarven auringossa.

Aiemmin Pulkkanen on osoittanut venymiskykyä juuri vastaavissa tilanteissa – oli kyse sitten pelioikeuden säilyttämisestä tai finaalikilpailuihin yltämisestä.

”Syksy on ollut minulle parasta aikaa viime vuosina. Usein pelaan myös hyvin silloin, kun pelaan paljon kisoja”, Pulkkanen kuitenkin toppuutteli.

Samoojalla huippukierros

Kalle Samooja sai perjantaina elin kulkemaan. KUVA: GETTY IMAGES

Myös kolmella muulla suomalaisella peli kulkee, sillä koko kvartetti mahtuu 28 parhaan joukkoon tässä vaiheessa kilpailua. Sijoitukset tulevan päivän mittaan toki hieman muuttumaan, kun myös iltapäivän lähtijät ehtivät pelata toisen kierroksen loppuun.

Kalle Samooja pelasi toisen kierroksen Pulkkasen tapaan seitsemän alle ja nousi tulokseen kahdeksan alle parin. Se riittää tässä vaiheessa jaettuun 13. sijaan.

”Paikkoja tuli luotua hyvin ja paljon tuli lyötyä lähelle. Tällaisen vireen kun saa säilytettyä viikonlopulle, niin hyvin ollaan kahinoissa”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Turkulainen myös mainitsi saaneensa tiukat ohjeet neljävuotiaalta pojaltaan.

Liekö vireen takana ohjeistus, jonka Samooja sai aamulla 4-vuotiaalta pojaltaan? Ainakin toteutus oli lähellä suunniteltua.

”Hän sanoi aamulla, että kahdeksan punaista pitäisi saada korttiin, eikä yhtään mustaa. No, kasilla livautin kolmeputtisen, mutta muuten oli todella vahva kierros kaikin puolin”, Samooja naurahti.

Korhosen keskittyminen herpaantui lopussa

Myös Sami Välimäki jatkoi hyviä otteitaan. Hän lopetti birdieen ja päätyi kahden kierroksen jälkeen yhteistulokseen -7 (66-69). Eroa kärkeen on tässä vaiheessa kuusi lyöntiä.

Mikko Korhonen on yhteistuloksessa -6. Korhonen oli parhaimmillaan kahdeksan alle, mutta kymppireiältä aloittanut Korhonen teki bogit rei’ille 7 ja 8, mitkä pudottivat häntä hieman tulosluettelossa.

”Keskikastissa varmasti ollaan päivän päätteeksi. Ihan ei keskittyminen pysynyt kasassa tänään loppuun asti, mutta kiva päästä viikonlopulle kuitenkin. Pari kierrosta aikaa parantaa”, Korhonen arveli tiedotteessa.

Tulospalvelu

Uutinen päivittyy…

Etsi luettavaa