Hyppää sisältöön

Pulkkanen tekee pistohyökkäyksen Etelä-Afrikkaan – avauskierros järkyttävän pitkällä kentällä sujui hyvin

Tapio Pulkkanen selvitti tänään kierroksen vain yhdellä bogilla. KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen pelasi kaksi alle parin DP World Tourin kauden avauskilpailussaan. Kisan kärkeen hänellä on kuusi lyöntiä.

7 461 metriä. Sen verran pitkä on golfkenttä tällä viikolla pelattavassa DP World Tourin kilpailussa. Sen luulisi suosivan pitkälyöntisiä pelaajia, sillä Blair Atholl Golf on lähes kaksi kilometriä pidempi kuin tyypillinen klubikenttä Suomessa keltaisilta tiiltä.

Pituutta hieman tasoittaa se, että kenttä sijaitsee lähes kaksi kilometriä meren pinnan yläpuolella Johannesburgissa. Ohuessa ilmanalassa pallo lentää normaalia pidemmälle.

Kisassa on mukana kaksi suomalaista, joista Tapio Pulkkanen aloitti kisan paremmin. Hän pelasi avauskierroksen tulokseen 70 (-2), mikä riittää jaettuun 38. sijaan.

Pulkkanen tunnetaan pitkistä lyönneistään, joten ehkä juuri sen vuoksi hän valitsi juuri South African Championshipin kauden avauskisakseen.

”Kenttä on pitkä ja sen skouttasin jo ennen kisaviikkoa. Ei kovin paljon wedgejä lyödä griineille, ja se on hyvää vaihtelua”, Pulkkanen sanoi.

Ykkösreiältä startannut Pulkkanen pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää yhden yli, kun hän teki bogin kahdeksannelle reiälle. Takaysin alkuun tuli kolme birdieä neljän reiän jaksolle. Kun viisi viimeistä reikää kulki pariin, kirjattiin korttiin tulos 70.

”Pitkä peli oli tänään suhteellisen hyvässä uomassa ja oli paikkoja tehdä enemmän birdiejä. Griineillä en oikein osannut lukea linjoja tänään ja ei putti uponnut. Kuitenkin hyvistä asemista kohti huomista”, Pulkkanen sanoi.

Kärki kuuden lyönnin päässä

Kärkeen hänellä on kuusi lyöntiä. Kisaa johtaa isäntämaan Thriston Lawrence, joka selvitti kentän 64 lyönnillä. Ruotsin Jens Fahrbring ja Englannin Ross Fisher ovat lyönnin kärkimiestä perässä.

Pulkkanen kertoi GoGolfille, että South African Open on hänelle viimeinen kilpailu tämän vuoden puolella. Hän siis jättää väliin ensi viikolla pelattavan Alfred Dunhill Championshipin ja kahden viikon päästä kisattavan Mauritius Openin.

”Pelaan vaan tämän viikon Afrikan swingistä. Kaikki panokset ovat yhdessä kisassa. Dubaihin menen alkuvuodesta treenaamaan ja Abu Dhabissa jatkuu kisat”, Pulkkanen valotti alkukauden ohjelmaansa.

Rolex Seriesiin kuuluva Abu Dhabin kisa pelataan tammikuun puolivälin jälkeen.

Välimäki pelasi pariin

Kisan toinen suomalainen Sami Välimäki pelasi tasaisen kierroksen, sillä korttiin merkittiin 14 parin lisäksi kaksi birdieä ja bogia. Tulos 72 riittää avauskierroksen jälkeen jaettuun 89. sijaan.

Välimäki aloitti kautensa jo viime viikolla, jolloin hän sijoittui toiseksi Joburg Openissa.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen






Etsi luettavaa