Pulkkanen taistelee tosissaan finaalipaikasta – päätti kierroksen kolmeen birdieen

Tapio Pulkkanen jatkoi hyviä esityksiään European Tourilla.

Kilpailu on pitkä, mutta Tapio Pulkkanen tarrasi toisella kädellä kiinni Dubain-koneesta.

Tapio Pulkkanen osoitti tänään taistelijan elkeitä, kun hän pelasi Etelä-Afrikassa pelattavan Nedbank Challengen avauskierroksen tulokseen 71 (-1).

Pulkkanen tarvitsee kauden toiseksi viimeisestä kisasta onnistumisen, jotta pääsisi mukaan Dubain-finaalikisaan. Ja ainakin ensimmäisen kierroksen jälkeen hän otti kiinnityksen kisapaikkaan, kiitos hurjan loppukirin.

Suomalainen oli vielä ennen päivän kolmea viimeistä reikää kisaa kaksi yli parin, mutta sitten hän laittoi tuulemaan. Kymppireiältä startannut Pulkkanen teki birdiet rei’illle 7, 8 ja 9 ja nousi upeasti jaetulle 13. sijalle.

Kisaa johtaa ylivoimaisesti Espanjan Sergio Garcia, joka pelasi tuloksen 64. Toista sijaa jakavat Mike Lorenzon-Vega Ranskasta, isäntämaan Charl Schwartzel ja upeasti myös Suomen Mikko Korhonen.

Kolmikko pelasi tänään tuloksen 68 eli Garcia on karannut jo neljän lyönnin päähän. Kisaa on kuitenkin vielä kolme kierrosta jäljellä, joten vaikealla kentällä mitä tahansa voi tapahtua. Korhosen mukaan kisakenttä, Gary Player Country Club, vaatii pelaajalta peliälyä ja malttia.

”Osuin aika hyvin väyliin ja olin järkevä, jos missasin väylän – löin aina keskelle griiniä. Sen takia jäi vähän pitempiä putteja, mutta tein monta hyvää paria kahdella putilla. Hyvä päivä, huomenna jatketaan tästä”, Korhonen sanoi kierroksen jälkeen.