Hyppää sisältöön

Pulkkanen: ”Tänä vuonna tuntuu varmasti helpommalta pelata”

Tapio Pulkkanen uskoo

Tapio Pulkkanen avasi kauden 2019 sijoittumalla 15:nneksi legendaarisessa South African Openissa. Sijoitus oli hyvä, mutta ensi viikon kisasta Pulkkanen janoitsee parempaa menestystä.

South African Openissa neljä kertaa parin aloittanut Tapio Pulkkanen saavutti 15:nnellä sijallaan uransa neljänneksi parhaan sijoituksen European Tourilla. Pienessä kilpailussa se toi taloudellisesti vain 14 269 euron shekin, RaceToDubai -listalle se antoi 27 pistettä. 

Pulkkanen oli oikein tyytyväinen kilpailuunsa. Viimeisenä päivänä pitkä peli ei antanut kuitenkaan mahdollisuutta taistella paikasta The Openiin. Tulos oli lyömiseen nähden ilmeisen tyydyttävä. 

”Tänään olin pitkän pelin kanssa vähän ongelmissa. Koko päivän jouduin grindaamaan että tulos pysyi ookoona”, Pulkkanen viestitti. 

Kun kausi 2019 on käynnistynyt, on Pulkkanen viimeistään merkitty mies. Ensimmäinen kausi pelastui upealla neljännellä sijalla Dunhill Links Championshipissa. Kova saavutus oli myös jaettu kymmenes sija Turkish Airlines Openissa. Molemmat sijat tulivat ”isojen poikien joukossa”.

Tänä vuonna päätä tuskin kylmää kisojen alkaessa. 

”Tuntuu helpommalta pelata tänä vuonna kun on tutut ympyrät. Ensi viikolla pitäisi olla huippukenttä ja villieläimiä alueella (Leopard Creek). Peli tuntuu ihan hyvältä ja siellä paremmat sijat mielessä kuin tällä viikolla”, Pulkkanen täsmentää tavoitteitaan. 

RaceToDubai -listalla uuden pistesysteemin myötä Pulkkasen saavuttamat 26,5 pistettä oikeuttavat sijaan 65. Kim Koivu on parhaana suomalaisena sijalla 25. Kalle Samooja ei ole vielä saanut pisteitä missattuaan cutin kaksi kertaa. Mikko Ilonen aloittaa kautensa ensi viikolla Leopard Creekilla, jossa nähdään täten neljä suomalaista. Menestystä tavoittelevat Ilosen lisäksi Samooja, Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen.

Kisan voittoon South African Openissa pelasi Louis Oosthuizen kuuden lyönnin erolla ennen Romain Langasqueta. Ranskalaisen lisäksi paikat Openiin saavuttivat Charl Schwartzel ja Oliver Wilson jakaessaan kolmatta sijaa. 

Etsi luettavaa