Hyppää sisältöön

Pulkkanen Ryder Cup -areenasta: ”Yksi parhaista kentistä mitä olen pelannut”

Tapio Pulkkanen aloittaa kauden toisen puoliskon kolmella suurkisalla

Tapio Pulkkanen treenasi kovaa, mutta haki myös rentoutta suomalaisesta juhannusmökkeilystä ennen kolmea Rolex Seriesin kilpailua. 28-vuotiaalla on edessään vuoden tärkeimmät viikot tavoitteiden toteutumisen kannalta.

Tapio Pulkkanen lähtee ottamaan torstaina mittaa Ryder Cup -kentästä Le Nationalista. Kolmen viikon rutistus voi kasvaa neljään viikkoon, jos Pulkkanen onnistuisi nappaamaan yhden yhdeksästä British Open lipusta itselleen. 

Kauden kaksi ensimmäistä Rolex Seriesin kilpailua menivät kotkalaiselta penkin alle. Tapsa missasi cutit niin Wentworthissa kuin Italiassa. Kolmen seuraavan viikon aikana jaettavasta 21 miljoonasta olisi tärkeää, että mahdollisimman monta dollaria, eli pistettä matkaisi Pulkkasen pankkitilille. 

”Tauolla kävin mökillä pari päivää, olin muutamassa yritystapahtumassa mukana ja treenasin. Eniten keskityin tauon aikana tiilyönteihin ja lähipeliin”, Pulkkanen aloittaa. 

Pariisin kisakentällä ei kannata survoa palloa mihin sattuu. Pulkkasen mitalla bägistä voi kaivaa muitakin mailoja avauksiin kuin draiveria. 

”Tällä viikolla on kyllä todella tiukka rata. Tarkkaa peliä vaaditaan erityisesti tiiltä. Aika paljon rautakakkosta käytän. Onhan tämä yksi parhaista kentistä mitä olen pelannut ikinä”, Tapsa suitsuttaa kisa-areenaa. 

Pariisin kisan jälkeen kiertue siirtyy links-golfin pariin. Ensin vuorossa on Irlannin avoimet, josta siirrytään Scottish Openiin. Samalla viivalla Pulkkasen ja Mikkojen kanssa nähdään kolmen viikon aikana käytännössä kaikki maailmantähdet. Pulkkanen odottaakin links-viikkoja kohtalaisen suurella innolla. 

”Amatööriaikana opin tykkäämään links-golfista paljon. Nyt en oikeastaan viiteen vuoteen ole juurikaan pelannut Links-kentillä. Varmasti tuulessa pelaaminen on parantunut vuosien saatossa”, Tapsa uskoo. 

Avauskierrokselle Pariisissa Pulkkanen starttaa kello 15.40 Suomen aikaa viimeisessä ryhmässä. Samassa kolmikossa ryhmää kiertävät Mathias Schwab ja Daniel Im

Etsi luettavaa