Pulkkanen puristi birdien viimeiselle – Tärkeä jatkopaikka lienee varma!

Tapio Pulkkanen saanee tärkeän jatkoonpääsy ja sitä myötä mahdollisuuden nousuun viikonloppuna Saksassa

Tapio Pulkkasen osalta Porche European Openin jatkokierrokset ovat tosiasia. Pulkkanen selvisi toisen kerran vaikeasta alusta kierrokselleen ja jatkaa kaiken järjen mukaan myös viikonloppuna pelejään.

Tapio Pulkkanen pelasi tulokset 71-72 (-1) Green Eagle Golf Coursesin kentällä. Pulkkasen osalta ongelmaksi koituivat kierrosten alut, sillä hän oli avauskierrosta +2 ja toista kierrosta +3 pelattuaan kierroksia viisi reikää.

Avausväylien lisäksi Pulkkanen ei ole tehnyt kilpailussa yhtään bogia. Perjantain loppukiri oli tasainen, myös birdiet olivat tiukassa. Tapsa sai lopulta toivottavasti riittävän osuman kierroksen viimeisellä väylällä parantaen päivän tuloksen par-tulokseen.

Kahden kierroksen aikana kortista on löytynyt viisi bogia ja kuusi birdietä. Peräti viisi kuudesta birdiestä on tullut par-vitosilla.

Pulkkanen jakaa tässä vaiheessa kisan sijaa 52, kun 65 parasta ja jaetut sijat etenevät viikonlopulle. Kotkalaisen tilannetta auttaa se, että edellä on kaksi amatööriä, joita ei lasketa mukaan. Jatkoon pääsee 65 parasta ammattilaista jaettuine sijoineen.

Hampurissa tuuli on yltynyt iltapäiväksi, joten Pulkkaen jatkopaikkaa voidaan pitää jopa käytännössä varmana.

”Loppu oli tänään hyvä. Clutchbirdie vikalle lämmittää mieltä. Tahmea alku samoin kuin eilen. Täytyy lähtä porteista paremmin jos viikonloppuna pääsee vetämään. Draivaaminen oli ensimmäisen päivän heikkoa ja tänään kunnossa. Puttitreenin kautta huomiseen”, Pulkkanen viestitti Saksasta.

Kim Koivu jahtaa myös paikkaa viikonlopulle. Helsinkiläinen lähtee par-tuloksesta toiselle kierrokselleen kello 15.10 Suomen aikaa. Mikko Ilonen jättää viikonlopun pelit pelaamatta tulosten 80-71 (+7) myötä.

Kisan kärkeen on noussut Patrick Reed, joka tekee vierailua European Tourin puolella. Reedin johtotulos on -8 tulosten 70-66 myötä.