Pulkkanen parhaana suomalaisena Portugalissa – viikonloppuna paljon voitettavaa

Tapio Pulkkanen on pelannut vahvan alun Portugalissa

Koko suomalaiskolmikko on etenemässä kohti viikonlopun pelejä Portugalissa. Tapio Pulkkasella on eniten panosta viikonloppuun ja hän pääseekin sinne parhaista asemista suomalaisista.

Portugal Mastersissa on panosta. Suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, ketkä mahtuvat Race To Dubai -listan 117 parhaan joukkoon uusien pelioikeutensa suoraan ja ketkä joutuvat karsintoihin hakemaan paikkaansa auringossa.

Suomalaiskolmikon osalta pelioikeuksista ei tarvitse jännittää, sillä koko kolmikko on oman pelioikeutensa jo varmistanut. Kalle Samoojan ja Mikko Korhosen paikka ensimmäisessä finaalikisassa on niin ikään sinetöity.

Tapio Pulkkanen tarvitsee omien laskujensa mukaan sijoituksen viiden parhaan joukkoon, jotta paikka aukee Turkin finaalikisaan. Pulkkanen lähtee viikonloppuun hyvistä asetelmista, sillä hän on sijalla 13 päätettyään toisen kierroksensa.

Sijoitus tulee todennäköisesti jonkin verran heikentymään iltapäivän pelien aikana, mutta mahdollisuus kauden jatkumiselle vahvalla viikonlopulla on luotu. Pulkkanen on tulosten 68-69 (-5) myötä kaksi lyöntiä jaetusta viidennestä sijasta. Todennäköisesti ero tarvittavaan sijoitukseen tulee olemaan päivän päätteeksi 3-4 lyöntiä.

”Tasaista menoa ja hyvää puttaamista”

”Hyvä päivä oli tänään kentällä. Tasaista menoa ja puttaaminen oli taas hyvällä tasolla. Tuulen suunta oli vähän hankalampi tänään. Muutamat helpommat reijät olivat vaikeampia tänään. Griinit oli aamusta todella liukkaat ja niiden kanssa piti olla hereillä. Hyvät asetelmat viikonloppuun. Saumat kärkisijoihin ovat vielä olemassa. Tulostaso on kohtalaisen maltillinen ollut jos viime vuoteenkin vertaa. Tänä vuonna on vähemmän raffia mutta aika paljon vikkelämmät griinit. Vähän taitaa tuullakkin enemmän kuin viimeksi”, Pulkkanen viestitti kierroksensa jälkeen.

Pulkkasen kortista löytyi toisella kierroksella viisi birdietä ja kolme bogia. Harmittavaa oli, ettei Pulkkanen saanut pelattua kentän kolmea par-vitosta kuin par-tuloksessa. Kahden ensimmäisen päivän aikana pelatut kuusi par-vitosta ovat menneet vain yhden alle parin.

Kalle Samoojan toinen kierros oli hiljainen. Samooja teki kolme birdietä ja kaksi bogia. Päivän aikana myös Samooja jäi par-vitosilla ilman positiivisia tuloksia. Kalle jakaa tuloksellaan -4 kisassa sijaa 24.

Mikko Korhonen on vielä kentällä. 16 pelatun reiän jälkeen Korhonen on toista kierrosta -3 ja noussut kokonaistulokseen -2, sekä sijalle 44. Nykyinen tulos riittänee jatkoon, mutta lyönninkin huonompi voisi tiputtaa Korhosen jatkosta.

Kisan kärjessä etenee vahvaa virettä jo viime viikolla esittänyt eteläafrikkalainen lupaus Brandon Stone (-11), joka voitti viime vuonna Scottis Openin, mutta ollut tänä vuonna todella heikossa vireessä. Stone voisi sijoittumalla kahden parhaan joukkoon nousta vielä mukaan ET:n finaalikisoihin.

Toisella sijalla on englantilainen yleisönsuosikki Eddie Pepperell (-10), joka tavoittelee uransa kolmatta European Tourin voittoa.

Kilpailu on seurattavissa suorana lähetyksenä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilta. Kisan selostuksesta vastaa Teemu Tyry.