Hyppää sisältöön

Pulkkanen parantaa päivä päivältä – kärkikymmenikkö näköpiirissä

Tapio Pulkkanen oli suurissa vaikeuksissa takaysillä Intiassa.

Tapio Pulkkanen jatkoi nousuaan British Mastersissa. Kärkikymmenikköön Pulkkasella on matkaa tässä vaiheessa vain kaksi lyöntiä.

Tapio Pulkkanen on parantanut tulostaan joka päivä The Belfryssä pelattavassa British Mastersissa.

Avauspäivänä pariin pelannut ”Hattu-Tapio” alitti parin eilen kahdella lyönnillä ja tänään kolmella. Yhteistulos viisi alle parin riittää tässä vaiheessa 16. sijaan. Suomalaisten jäsentenvälisessä hän on kärjessä yhdessä Mikko Korhosen kanssa, joka on pelannut tänään 11 reikää.

Pulkkanen iski tänään tauluun kuusi birdieä, mikä on kireähköllä kentällä hyvä määrä. Birdiet syntyivät tasaisesti, sillä hän teki kolme pikkulintua sekä etu- että takaysillä.

Bogeja tuli kolme, kaikki etuysille.

”Melko hyvää peliä oli tänään koko päivän. Vaikeille rei’ille tuli bogit vähän liian helposti, mutta tuli myös liuta birdiejä paikkaamaan tilannetta. Vähän tuntui, että oli mahdollisuus alhaisempaakin kierrokseen, mutta silti olen melko tyytyväinen päivän esitykseen”, Pulkkanen luonnehti.

Pientä jossiteltavaa Pulkkasella jäi esimerkiksi siitä, että takaysin molemmille par 5 -rei’ille hän teki parit.

”Keli täällä on melko synkkä mutta golfin pelaamiseen ihan ok. Lämpöä on 10–14 astetta ja pilvistä. Pallo ei kovin pitkälle lennä. Taktiikka on ollut rohkea, mutta vaikeilla rei’illä melko konservatiivinen”, hän sanoi.

Pitkään varjojen mailla kulkeneen Pulkkasen tuloskunto kohenee nyt kohisten, eikä viimeviikkoinen kolmas sija Teneriffalla Canary Islands Championshipissä näytä jäävän yksittäiseksi onnistumiseksi.

Suomalaisittain hienoa on, että menestystä tulee laajalla rintamalla, kun Korhosenkin peli näyttää kulkevan alkukautta paremmin.

Myös Välimäelle kisan paras kierros

Myös Sami Välimäki onnistui tänään. Hän pelasi kisan parhaan tuloksensa: 70 lyöntiä. Hänen yhteistuloksensa kolmen kierroksen jälkeen on -2 (71-73-70). Kolmannen kierroksen ollessa vielä kesken, Välimäki on kisassa 41:nentä.

Kisa alkoi poikkeuksellisesti jo keskiviikkona, joten viimeinen kierros pelataan huomenna lauantaina. Näin PGA Championshipiin lähteville pelaajille jää päivä enemmän aikaa matkustaa Yhdysvaltoihin ja valmistua kauden toiseen major-turnaukseen.

Suomesta arvoturnaukseen on kutsuttu Välimäki ja Kalle Samooja, joka huilaa tämän viikon valmistuen uransa ensimmäiseen major-turnaukseen.

British Mastersin kärkimies tällä hetkellä on Italian Edoardo Molinari, joka pelasi tänään huipputuloksen 64 lyöntiä (-8). Molinarin yhteistulos on yhdeksän alle parin. Hän jakaa johtopaikkaa Itävallan Matthias Schabin ja Puolan Adrian Meronkin kanssa. Schwab ja Meronk eivät ole vielä pelanneet kierrostaan loppuun.

Kisan kärkiryhmä on pelannnut viisi reikää, joten oletettavaa on, että kärkitulos kolmen kierroksen jälkeen painuu vielä alemmaksi suhteessa pariin.

Tulospalvelu

European Tour ja kauden loput majorit on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayltä

Etsi luettavaa