Hyppää sisältöön

Pulkkanen nautti Harringtonin seurasta: ”Pari puttia jäi kentälle”

Tapio Pulkkanen kuuluu European Tourille myös vuonna 2019

Tapio Pulkkanen lähtee pelaamaan tärkeää kierrosta sunnuntaina Albatross Golf Clubilla. Lauantain kierroksen jälkeen helsinkiläinen jakaa kilpailussa sijaa viisi. Kaikki sijoitukset tarkoittavat euroja ja pisteitä, joita Pulkkanen todella tarvitsee loppukauden aikana.

Tapio Pulkkanen (-12) pääsi lauantaina pelaamaan täyden kierroksen toiseksi viimeisessä ryhmässä yhdessä Padraig Harringtonin kanssa. ”Paddy” on voittanut urallaan kolme majoria ja saavutukset ovat yhdet kovimmista kaikki eurooppalaiset pelaajat huomioiden. Harrington tunnetaan myös mukavana kaverina ja Pulkkanen vahvisti tiedot. 

”Muutamalla ekalla reiällä fokus ei ollut ihan täysin omassa jutussa mutta sain siitä nopeasti kiinni. Mukava heppu (Harrington) ja pelasi hyvin tänään. Ei jättänyt lyöntejä kentälle”, Pulkkanen viestitti. 

Pulkkanen painoi heti ensimmäisellä reiällä todellisen onnenkantamoisen. Toinen lyönti suuntautui pahasti oikealle, josta se pomppasi kivien kautta takaisin peliin (katso video alta). 

Koneet käynnistyivät Pulkkasen osalta kolmannelta väylältä, jossa Tapsa upotti noin 15 metrisen birdieputin. Jatkoa seurasi heti nelosella ja kutosella, Pulkkanen pelasi täten ensimmäiset yhdeksän reikää kolme alle. 

Takaysillä Pulkkanen sai birdien myötätuuleen pelatulle par-vitoselle 12:nnelle. Tässä vaiheessa hän oli kierrostaan neljä alle parin ja kilpailun kärjestä vain lyönnin päässä. 

Loppukierroksesta putit väistelivät reikää. Muutama pari-kolme metrinen putti kierähti ulos reiästä ja samaan aikaan pelikaveri Harrington laittoi putit sisään. 

”Joo kyllä sinne griinille ehkä kolme lyöntiä jäi mutta par femmat täytyy huomenna petrata”, Pulkkanen kertoi päättäväisesti. 

Czech Mastersissa jaetaan miljoona euroa palkintorahaa. Se on yksi kauden pienimmistä kilpailuista, mutta sijoitus viiden parhaan joukkoon toisi toki mojovan kasan euroja ja pisteitä. Pulkkasen tärkeä viimeinen kierros käynnistyy kello 13.45 yhdessä Eddie Pepperellin kanssa. 

Kisan kärjessä ovat Paddy Harington ja Andrea Pavan tuloksessa -17

Viasat Golf ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä

Etsi luettavaa