Hyppää sisältöön

Pulkkanen lyönnin päässä kärjestä: ”Löin aika paljon hyviä rautoja ja puttipelikin oli toimivaa”

Tapio Pulkkanen oli tänään vireessä Albatross Resortissa pelattavassa Czech Masters -kisassa.

Tapio Pulkkanen on vain lyönnin ja Janne Kaske kaksi kärkeä perässä European Touriin kuuluvassa Czech Masters -kisassa. Myös Sami Välimäki on ennustetun cut-rajan paremmalla puolella.

Tapio Pulkkanen ja Janne Kaske aloittivat erinomaisesti Albatross Golf Resortissa pelattavan Czech Masters -kilpailun. Pulkkanen (-4) jakaa avauskierroksen jälkeen kolmatta ja kolme alle parin kentän selvittänyt Kaske 12:ta sijaa palkintopotiltaan miljoonan euron kilpailussa.

Kolmas suomalainen kisassa on Sami Välimäki, joka pelasi avauskierroksen par-tulokseen: 72.

Kisan kärjessä ovat Australian Maverick Antcliff ja Ruotsin Henrik Stenson tuloksella viisi alle parin. He ovat siis lyönnin Pulkkasta ja kahdeksaa muuta pelaajaa edellä.

Kymppireiältä aloittanut Pulkkanen selvitti ensimmäiset yhdeksän reikää yhden alle tehtyään kaksi birdieä ja yhden bogeyn. Takaysin alun Pulkkanen oli vauhdissa pelattuaan reiät 1–4 kolme alle. Kun bogeja ei enää tullut, pääsee Pulkkanen toiselle kierrokselle erinomaisista asemista.

”Hyvä startti kisaan. Löin aika paljon hyviä rautoja ja puttipelikin oli toimivaa”, Pulkkanen kuvaili torstaina peliään.

Albatross Golf Resortin kenttä on yksi vuoden pisimmistä European Tourilla. Tuloskortin perusteella mittaa on yli 6 800 metriä.

”Tuulensuunta ehkä tekee kentän vaikeammaksi kuin aikaisempina vuosina ja myös raffia on kasvatettu väylien reunoilla. Paikoitellen pahoja lipunpaikkoja myös”, Pulkkanen kuvaili virityksiä ja olosuhteita torstaina.

Yllättävä suomalaismenestyjä avauskierroksella on Janne Kaske, joka on tällä kaudella onnistunut selvittämään cutin vain kertaalleen European Tourilla. Torstaina epätasaisuus oli poissa, joten neljä birdieä ja yhden bogin tehnyt Kaske voi taputtaa itseään tänä iltana selkään ja mielellään jatkaa huomenna siitä, mihin hän tänään jäi.

Välimäen avauskierroksen par-tulos riittää jaettuun 54. sijaan eli cut-rajan paremmalle puolelle. Erikoista bägiä käyttävä isäntämaan Ondrej Lieser on yleisön suuri suosikki. Hän on yksi kolmatta sijaa jakavista pelaajista.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suora Elisa Viihde Viaplay -palvelusta

Etsi luettavaa