Pulkkanen lähti hetki sitten kierrokselle loistavista asemista

Tapio Pulkkanen ja Riku Mattila kiertävät tänään Carnoustien kentän.

Tapio Pulkkanen lähti on juuri aloittanut yhden kauden tärkeimmistä golfkierroksistaan. Vielä ehdit osallistua katsojakilpailuumme, jossa on loistava palkinto.

Noin vuosi sitten Tapio Pulkkanen starttasi Alfred Dunhill Links Championshipin kolmannelle kierrokselle Carnoustien kentällä. Kymen Golfin miehellä oli paljon pelissä, sillä hän ei ollut vielä varmistanut paikkaansa European Tourilla seuraavalle kaudelle – oli itse asiassa kaukana siitä.

Kahden kierroksen jälkeen Pulkkanen oli sijalla 120, eikä tilanne näyttänyt hyvältä, sillä Carnoustie on tunnetusti yksi golfin vaikeimpia testejä.

Pulkkanen selvitti testin hämmästyttävän hyvin. Hän pelasi kierroksen tulokseen 64 ja nousi jaetulle 46. sijalle sekä jatkoon kisassa. Nousu jatkui päätöspäivänä St Andrewsin Old Coursella – Pulkkanen oli lopulta neljäs, minkä ansiosta hän ansaitsi paikan kiertuella täksi kaudeksi päästen debyyttikaudellaan myös kahteen finaalikisaan.

Tänään Pulkkanen on hieman saman tilanteen edessä. Kuuluisan hattunsa sijaan lippis ja pipo päässä kilpailussa esiintynyt Pulkkanen lähtee pian kolmannelle kierrokselle samassa kisassa, samalla kentällä, eikä paikka kiertueella ole nytkään kirkossa kuulutettu.

Yksi asia on kuitenkin muuttunut – Pulkkasen tilanne kierroksella lähtiessä on paljon parempi kuin vuosi sitten. Hän on kahden kierroksen jälkeen kilpailussa upeasti 11:ntenä, joten huippukierros tarkoittaisi sitä, että hän pelaisi huomenna klassikkokilpailun voitosta. Kahden kierroksen jälkeen hänellä oli kärkeen matkaa ainoastaan kolme lyöntiä.

(Osallistu alla katsojakilpailuumme, jossa palkintona yöpyminen Revontuli Golfin lasi-igluissa ja kahden päivän pelit kahdelle)

Myös rankingissa Pulkkasella on viimeviikkoisen onnistumisen ansiosta helpompi hengittää. Pulkkasen sijoitus listalla on nyt 107:s, kun ennen viimevuotista Dunhill Linksiä hän oli 150:n heikommalla puolella.

European Tourin kortin varmistamiseen ei enää tarvita yhtä hyvää sijoitusta kuin vuosi sitten, joten Pulkkanen pääsee pelaamaan paljon paremmista lähtökohdista. Varmistelemaan ei kuitenkaan kannata lähteä…