Pulkkanen johtaa Kiinassa – aamupäivän suomalaiset bogittomia!

Tapio Pulkkanen oli todella terävänä Kiinassa

Tapio Pulkkanen jatkoi siitä mihin Marokossa jäi. 28-vuotias on kilpailussa toisena avauskierroksensa jälkeen!

Tapio Pulkkanen pääsi aamuvarhain kentälle Shenzenissa Kiinassa. China Openin avauskierros oli tuloskortin mukaan hyvin suunnitelmien mukainen, sillä Pulkkanen onnistui kentän jokaisella par-vitosella, eikä tehnyt yhtään bogia. Päivän saldoksi muodostui seitsemän birdietä ja 11 paria oikeuttaen tulokseen 65 (-7)! (tulosta oikaistiin lyönnin paremmaksi kierroksen päätyttyä).

Tämä resepti yleensä tuo myös sijoituksen kärkipäässä. Pulkkanen on avauskierroksensa jälkeen kisassa kärkisijalla yhdessä yhdysvaltalaisen David Lipskyn kanssa.

Etuysiltä lähtenyt Pulkkanen sai ensimmäisellä puoliskolla birdiet molemmille par-vitosille, väylille 2 ja 9. Takaysi lähti käyntiin rivakasti kun Tapsa teki heti kympillä (par-4) birdien. Tämän jälkeen birdiet merkattiin korttiin vielä väylillä 13, 14, 15 ja 17.

”Putteri oli hyvässä lämmössä tänään. Muutaman paarin jouduin puristamaan bunkkerista mutta muuten solid. Marokon viikonlopusta jäi hyvä fiilis ja aika hyvällä luotolla lähdin tähän päivään”, Pulkkanen viestitti.

Kisa kuuluu palkintoarvoltaan samaan kastiin kuin Marokon kisa (noin 2,5 miljoonaa euroa) ja Race to Dubai -pisteitä on jaossa 3500. Pulkkanen sai sunnuntaina Marokosta matkaansa kahdeksannella sijallaan 87,5 pistettä ja 62 500 euroa nousten pistelistalla niukasti sadan joukkoon.

Mikko Korhonen on kaksi lyöntiä Tapsaa perässä jakaen sijaa kymmenen avauskierroksen aamupäivän pelien loppuvaiheessa. Kalle Samooja ja Kim Koivu ovat vasta aloittaneet avauskierroksensa ja ovat kierroksiaan par-tuloksessa.