Hyppää sisältöön

Pulkkanen huippukierroksetaan: ”Pysyin rauhallisena vaikka tuli alussa lunta tupaan”

Tapio Pulkkaselle osui Ranskassa myöhäisimmät mahdolliset lähtöajat

Tapio Pulkkaselle tuli toiseksi viimeiselle reiälle eagle, kun hän löi avauksen par 4:lla rautakakkosella metriin.

Vaikka Trophee Hassan II -kisan kolmatta kierrosta ei ole ihan vielä pelattu loppuun, voi melko suurella varmuudella sanoa, että Suomen Tapio Pulkkanen vastasi tänään päivän parhaasta tuloksesta yhdessä Australian Jake McLeodin kanssa.

Kumpikin pelaaja nakutti tauluun tuloksen 67 (-6) kentällä, jonka par on 73. Pulkkasen suorituksen arvoa nostaa se, että hän oli kolmen ensimmäisen reiän jälkeen kaksi yli parin. Hän teki bogit rei’ille yksi ja kolme.

”Pysyin rauhallisena vaikka tuli alussa lunta tupaan”, viestitti Pulkkanen. ”Kolmosen bogissa löin lähestymisen bunkkerin lippaan ja jouduin droppaamaan pelaamattoman bunkkeriin. Siitä tein sand saven, joten taistelufiilis oli kuitenkin päällä. Tein heti perään muutaman birdien tein heti perään ja olin takaisin pelissä.”

Pulkkanen oli tyytyväinen erityisesti rautapeliinsä, joka oli mennyt eteenpäin kahdesta edellisestä päivästä. Putti on toiminut tällä viikolla jokaisena päivänä.

Päivän parhaan lyönnin Pulkkanen iski rautamailalla. Hän löi 17. reiällä avauksen rautakakkosella metriin, josta oli helppo työ viimeistellä eagle lyhyellä par 4 -reiällä, jonka pituus tuloskortin mukaan on noin 260 metriä.

”Griinin etureunaan oli muistaakseni 235 metriä”, Pulkkanen sanoi.

Tulostaso on perinteisesti pystynyt Royal Dar Es Salamin kentällä ollut maltillisena. Kisa on pelattu kentällä vuodesta 2016 lähtien, eikä kertaakaan voittotulos ole ollut kaksinumeroisesti alle parin.

”Kentän griinit ovat haastavat. Up and downin tekeminen usein korotetuille griineille on vaikeaa varsinkin, kun griinit ovat suhteellisen kovat”, Pulkkanen kertoi.

”Griinit ovat myös pieniä, ja tuuli tekee niihin osumisen vielä vaikeammaksi”.

Tänään tuuli oli kuitenkin tyyntynyt kahdesta ensimmäisestä päivästä.

”Itse pelasin melko rauhallisessa tuulessa tänään ja tänään oli kaiken kaikkiaan miedompi tuuli kuin edellisinä päivinä”, Pulkkanen kertoi.

Tällä hetkellä Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja jakavat 11. sijaa. Eroa kärkeen on viisi lyöntiä.

Tulospalvelu

European Tourin näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa