Hyppää sisältöön

Pulkkanen: ”Ei ole muuta kuin voitettavaa”

Tapio Pulkkanen tavoittelee paikkaa Etelä-Afrikkaan Turkin onnistumisella

Tapio Pulkkanen kertoo, että hänellä ei ole ylimääräisiä perhosia vatsassa kun European Tourin finaalisarja käynnistyy Turkissa. Luvassa on vain voitettavaa seuraavien viikkojen aikana.

European Tourin finaalisarja käynnistyy torstaina Turkissa. Turkish Airlines Openin ykkössuosikki on Justin Rose, joka on maailmanlistalla kolmantena. Rosen vanavedessä tähtisikermään voidaan laskea Ryder Cupissa pelanneet Tommy Fleetwood ja Thorbjörn Olesen, jotka on asetettu ensimmäisellä kierroksella samaan ryhmään. 

Voidaan kuitenkin rehellisesti todeta, että kilpailun osallistujalista on arvoaan heikompi. ET:n ensimmäinen finaali on houkutellut edes kiertueen omista Ryder Cup -pelaajista vain 25 prosenttia paikalle. USA:n joukkueesta muutamalla on European Tourin jäsenyys, mutta heitä ei ole paikalla yhtäkään. 

Tämä oli kuitenkin siunaus Tapio Pulkkaselle. Valderraman kisan jälkeen helsinkiläistynyt Pulkkanen luuli kauden jo päättyneen. Paikka Turkkiin aukesi kuitenkin lopulta kisaa edeltävänä sunnuntaina. Pulkkasella on mahdollisuus nousta Turkin kisan aikana seuraavaan finaaliin Etelä-Afrikkaan ja lopulta jopa Dubaihin asti (top-60). Kun finaalit käynnistyvät on Tapsan sijoitus rahalistalla 92:s. 

Tällä hetkellä hän on Etelä-Afrikan kisaan kuudes varamies. Jo muutaman sijan nousu rahalistalla voisi siis avata paikan Etelä-Afrikan kilpailuun. 

”Tuntuu siltä että sain vielä uuden mahdollisuuden nousta rankingissa eli vain voitettavaa tulevilla viikoilla”, Pulkkanen kertoo. 

Vaikka kyseessä on rahakas finaalikilpailu, ei Tapsa ainakaan myönnä, että mitään erityistä jännitystä olisi ilmassa. Kenttäkin pitäisi sopia ja on tuttu maajoukkueleireiltä muutaman vuoden takaa. 

”Ei ole perhosia vatsassa. Kenttä on tuttu maajoukkueleiriltä jokin aika sitten. Sopii hyvin pelille. Tiiltä suhteellisen selkeä ja hyvät rautalyönnit suuressa arvossa. Tavoitteena nousta rankingissa niin että paikka Etelä-afrikkaan avautuisi”, Pulkkanen viestittää. 

Turkish Airlines Openissa jaetaan seitsemän miljoonaa dollaria palkintorahaa. Se on ensimmäinen kiertueen kolmesta virallisesta finaalikilpailusta. 

Ennakkoa Mikko Korhosen tunnelmista luvassa myöhemmin.

Etsi luettavaa