Hyppää sisältöön

Presidents Cup – Kapteenien kaksi valintaa

Phil Mickelson johtaa PGA Championshipiä kolmen kierroksen jälkeen.

2017 Presidents Cupin kapteenit Nick Price ja Steve Stricker tekivät joukkueiden viimeiset valinnat keskiviikkona.

Strickerin päätöksissä ei nähty yllätyksiä. Pelikuntoon päässyt Mickelson valittiin joukkueeseen listan sijalta 15. Amerikkalainen on nyt osallistunut 23 peräkkäiseen joukkueeseen Ryder Cupissa ja Presidents Cupissa. Phil kertoi keskittymisen löytyneen vihdoin kentällä lääkärin avustuksella. Hän ei ole paljastanut ongelmien syytä mutta kertoi olleensa väsynyt kentällä koko kauden 2017. Mickelson kuvaili pallonlyömistä harjoituksissa uran parhaaksi mutta ei ole pystynyt visualisoimaan lyöntejä kentällä normaaliin tapaan. Hyvä sijoitus (T6) viime viikolla Bostonissa avasi tien joukkueeseen. 

Charley Hoffman jäi pisteissä listan sijalle 11 ja tarvitsi kapteenin valinnan joukkueeseen. Erittäin tasaisesti kaudella 2017 pelannut Hoffman ei ole ollut parhaimmillaan sunnuntaisin ja terävimmät pistesijat jäivät näin saavuttamatta. Mies on hyvä valinta joukkueeseen ja tuo mukanaan reilusti kokemusta ja karismaa. 

Kansainvälisen joukkueen kapteeni Nick Price kutsui joukkueeseen Emiliano Grillon, joka jäi täpärästi pisteiden ulkopuolelle sijalle 11. Argentiinalainen on parhaimmillaan vaikea vastustaja kenelle tahansa.

Pricen toinen valinta tuntui olevan enemmän poliittinen. Intian Anirban Lahiri oli pisteissä vasta sijalla 16 eikä onnistunut keräämään vuoden 2015 ottelussa yhtään pistettä, häviten kaikki kolme otteluaan. Lahirin pelikunto ei ole ollut parhaimmillaan edes viime viikkoina. Hän kuitenkin edustaa Intiaa, joka on Kiinan rinnalla yksi golf suurimmista potentiaalisista markkinoista.

Pelin kannalta parempi valinta olisi voinut olla Japanin Hideto Tanihara. WGC Match Play Championshipissä mies päihitti Jordan Spiethin. 

 

Etsi luettavaa