Poulter kärjessä, DeChambeau jatkoi loistavaa avauspeliään ja Spieth rikkoi ennätyksensä

Ian Poulter johtaa RBC Heritage -kisaa avauskierroksen jälkeen.

PGA Tour jatkui torstaina RBC Heritage -kilpailulla. Kisan kärjessä on Ian Poulter ja Mark Hubbard.

Ian Poulter ja Mark Hubbard jakavat kärkipaikkaa RBC Heritage -kisassa avauskierroksen jälkeen. Kaksikko on tuloksessa -7, mutta kisa on supertasainen, sillä neljän lyönnin sisällä on peräti 44 pelaajaa.

Poulter on voittanut edellisen kerran pääkiertuella keväällä 2018, joten mies janoaa varmasti voittoa. Kaikkiaan 44-vuotiaalla on vyöllään kolme PGA Tourin voittoa.

”Pelasin tauon aikana ehkä kolme kierrosta golfia. Aina kun menin rangelle, tunsin, että pelini on kunnossa”, Poulter sanoi.

Kakkossijaa jakaa muun muuassa norjalainen suurlupaus Viktor Hovland, joka on kolmen muun pelaajan kanssa lyönnin kärkikaksikkoa perässä.

Kesän puhutuin pelaaja Bryson DeChambeau on tuloksessa -4. DeChambeau palasi koronatauolta kymmenen lisäkilon kera. Yhteensä hän saanut lisää massaa vuodessa peräti 20 kiloa massaa, mikä on osaltaan auttanut häntä kasvattamaan myös lyöntien pituuksiaan hurjasti.

DeChambeaun avauspeli sujui myös eilen, vaikka avaukset olivatkin keskimäärin ”vain” 293 jaardia pitkiä. Harbour Town Golf Links ei kuitenkaan tarjoa yhtä paljon mahdollisuuksia tarttua draiveriin, mikä näkyy avauslyöntien keskipituudessa.

Pituuden sijaan kannattaa katsoa avauslyöntien Strokes Gained -tilastoa, jossa DeChambeau oli 1,6 lyöntiä pelaajien keskiarvoa edellä. Tässä tilastossa hän oli kuudentena. Hän kuitenkin vastasi päivän pisimmästä tälläyksestä: 336 jaardia eli 306 metriä.

Viime viikolla DeChambeaun keskimitta avauksissa oli 340 jaardia ja hän voitti fieldin keskiarvoa tiiltä neljän kierrosen aikana yli seitsemällä lyönnillä.

Kilpailussa rikottiin myös henkilökohtaisia ennätyksiä, sillä Jordan Spieth teki takaysillä kuusi perättäistä birdieä. Ne tulivat tarpeeseen, sillä hän oli tehnyt reiälle 12 eli päivän kolmannelle reiälleen triplabogeyn.¨

Vahvaa paluuta tekevä Spieth on avauskierroksen jälkeen kaksi lyöntiä kärjestä.