Hyppää sisältöön

Portugalin hissimies voitti Hainan Openin ja varmisti nousun DP World Tourille – Ruuska saa panna Mallorcalla parastaan

Lauri Ruuska sijoittui Hainan Openissa 37:nneksi. KUVA: GETTY IMAGES

Ricardo Gouveia hyppää kauden päätteeksi hissistä pois DP World Tourilla, mutta Lauri Ruuskalta edellytetään kiertueen päätöskisassa huippuonnistumista.

Ricardo Gouveia on kulkenut ammattilaisuransa viimeiset vuodet hissillä Challenge Tourin ja DP World Tourin väliä.

Tänään Kiinassa päättyneessä Hainan Openissa 32-vuotias portugalilainen varmisti voitollaan jälleen kerran nousun haastajatasolta pääkiertueelle. Eroa toiseksi tulleeseen Sveitsin Joel Girbachiin tuli lopulta kolme lyöntiä.

Kyseessä oli Gouveian kauden toinen ja uran seitsemäs voitto Challenge Tourilla. Taso on selvästikin riittää tällä tasolla, muttei DP World Tourilla.

Gouveian uran paras kausi DP World Tourilla oli hänen tulokaskautensa, jolloin hän sijoittui yhteispisteissä 54:nneksi. Sen jälkeen hän ei ole onnistunut yltämään rankingissa sadan parhaan joukkoon.

Tämän päivän voiton myötä Gouveia nousi rankingissa kymmenenneksi ennen marraskuun alussa pelattavaa finaalikilpailua, eikä voi enää pudota 20 heikommalle puolelle Road to Mallorca -nimeä kulkevassa kokonaiskisassa.

Ruuskalta edellytetään huippuonnistumista

Suomen Lauri Ruuska onnistui parantamaan asemiaan pistelistalla vain pykälän verran hyvästä alusta huolimatta.

Tarinagolfia edustava Ruuska päätyi tulokseen -4 (69-69-75-71), jolla hän jakoi 37:ta sijaa. Rankingissa Ruuska on sijalla 28, kun kiertueen 20 parasta pelaajaa saa paikan sarjatasoa ylempää.

Vaikka päätöskilpailussa on jaossa tuplamäärä pisteitä tavalliseen Challenge Tourin kilpailuun verrattuna, varmaa on, että Vierumäellä elokuussa uransa ensimmäisen CT-voiton ottaneelta Ruuskalta edellytetään Mallorcalla pelattavasta kilpailusta huippuonnistumista.

TuloksetKiertueen ranking

Etsi luettavaa