Hyppää sisältöön

Pituuslyöjä täräytti rautakasilla pidemmälle kuin kiertueen keskivertopelaaja draiverilla – ”Sairasta”, kommentoi Bryson DeChambeau kameran takaa

Bryson DeChambeau kuvasi

Bryson DeChambeau nauroi epäuskoisena, kun pituuslyönnin maailmanmestari rikkoi rajoja golfsimulaattorissa.

Kyle Berkshire on pituuslyönnin maailmanmestari ja Bryson DeChambeau PGA Tourin pitkälyöntisin pelaaja. Kaksikko yhdisti hiljattain voimansa, kun DeChambeau kuvasi Berkshiren lyöntiä golfsimulaattorissa.

Golf.com julkaisi Twitterissä videon, jossa Berkshire lyö pallon yli 300 jaardin päähän, tarkalleen ottaen pallo päätyy lyöntitutkan mukaan 302 jaardin päähän lyöjässä. Ilmalentoa kertyy yli 290 jaardia.

Kuten DeChambeau toteaa, pallo lentää pidemmälle kuin keskiverto PGA Tour -pelaajalla draiverilla, mutta 20 jaardia lyhyemmälle kuin DeChambeau viime kaudella keskimäärin tourilla.

Pituuslyöjälle 300 jaardin ylittäminen ei ole mitta ei eikä mikään, silloin kun kädessä on draiveri. Uutisen asiasta tekee se, että Berkshiren kädessä oli rautakasi.

”Sairasta”, DeChambeua oli kuvaillut Golf.comin mukaan Berkshiren edellistä lyöntiä, joka päätyi 299 jaardin päähän.

Pituuslyöjä halusi kuitenkin ylittää 300 jaardin maagisen rajan ja tässä lyönnissä se onnistui, kuten Berkshiren Instagramiin julkaisemalta videolta näkyy:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Kyle Berkshire (@kyleberkshire) jakama julkaisu

Draiverilla Berkshiren pallo lentää tietysti vielä paljon pidemmälle. Kisassa hänen ennätyksensä on peräti 491 jaardia eli lähes 450 metriä. Teoriassa Berkshire pystyisi siis tekemään hole-in-onen myös par 5 -reiällä.

DeChambaun pisin draivi ikinä kisassa on tiettävästi tämä veto viime kesältä. Se päätyi 428 jaardin päähän tiiltä, mutta tässä tapauksessa pallo eteni pitkän matkan rullien golfautotietä pitkin.

Tarina ei kerro, miksi DeChambeau oli päätynyt kuvaamaan videolle Berkshiren mahtilyöntejä. Yksi syy voi olla se, että jatkuvasti lisää pituutta janoava DeChambeau halusi ottaa oppia lajinsa parhaalta.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Kyle Berkshire (@kyleberkshire) jakama julkaisu

Eräs Berkshiren fani kysyi tältä, että millaisiin lukemiin DeChambeau pääsi rautakasilla. Berkshiren mukaan DeChambeau ei käyttänyt rautakasia, mutta 50-asteisella wedgellä tämä oli saanut pallon lähtönopeudeksi 124 mailia tunnissa.

Berkshire myös myönsi, että simulaattori todennäköisesti luki hänen 300 jaardin lyöntiinsä liian vähän spinniä, mikä nostaa laitteen antamaan jaardimäärää.

”Pallonlähtönopeus vaikutti  oikealta. Kentällä pallo olisi lentänyt luultavasti 250–260 jaardia, mikäli spinnilukema olisi ollut oikea. Näin pitkälle pallo olisi kuitenkin lentänyt (302 jaardia), jos olisin lyönyt palloa flier-makuulta karheikosta, mikä olisi vähentänyt spinnin määrää”, Berkshire kirjoitti.

Etsi luettavaa