Hyppää sisältöön

Pitkälä päihitti Rantasen Speedgolf Tourilla – MM-kisoihin kolme viikkoa aikaa

Mikko Rantanen on voittanut tänä vuonna kolme viidestä Speedgolf Tourin osakilpailuista. Tänään nopein oli Jari Pitkälä.

Jari Pitkälä otti uransa ensimmäisen Speedgolf Tourin voiton. Mikko Rantanen sijoittui toiseksi.

Mikko Rantanen ja Jari Pitkälä edustavat Suomea kolmen viikon päästä käytävissä Speedgolfin MM-kisoissa. Tänään pelaajat osallistuivat kauden toiseksi viimeiseen Speedgolf Tourin osakilpailuun Kytäjällä, ja valmistautuminen sujui erityisesti Pitkälän osalta erinomaisesti.

Kotikentällään pelannut Pitkälä otti uransa ensimmäisen Speedgolf Tourin osakilpailun voiton, ja samalla hän oli ensimmäistä kertaa lajin kotimaisen kärkinimen eli Rantasen päänahan. Ei ihme, että Pitkälä oli kisan jälkeen onnensa kukkuloilla.

”Oikeasti on huippufiilis! Laji on käsittämättömän hieno, saat itsestäsi irti koko ajan enemmän. Ja Mikko Rantasen voittaminen kertoo tason nostosta, mikä ollut tavoitteena ennen MM-kisamatkaa”, Pitkälä viestitti GoGolfille.

Kisa pelattiin Kytäjän SE-kentällä. Pitkälän aika oli päivän kovin (49.22 min), ja hän oli ainoa, joka onnistui alittamaan 50 minuutin rajan. Pitkälä onnistui myös alittamaan 80 lyönnin rajan kiertämällä kentän 79 lyönnillä, joten yhteistulos oli 128.22.

Pitkälän tulos syntyi neljällä mailalla. Hän kantoi mukanaan spoonia, rautakuutosta, rautaysiä ja putteria. Tosin jälkikäteen Pitkälä olisi vaihtanut rautaysin wedgeen.

”Pinnat oli niin makeat, että lähipeli painui pitkäksi koko ajan”, Pitkälä sanoi.

Kisassa toiseksi sijoittunut Rantanen jäi voittajasta vain 129.52 puolitoista minuuttia. Rantanen löi tänään palloa 76 kertaa. Parhaasta golftuloksesta vastasi kuitenkin Janne Linnermo, jonka löi palloa vain 75 kertaa. Hänen aikansa painui kuitenkin päälle tunnin.

Speedgolf Touria on jäljellä enää yksi kilpailu, jonka aikataulu on vielä avoinna. Lokakuun puolivälissä Rantanen ja Pitkälä matkustavat Yhdysvaltoihin lajin MM-kisoihin. Lisäksi samalla matkalla he pelaavat myös US Openin.

”Lauantaina pelataan US Open, sitten heti maanantaina henkilökohtainen MM ja tiistaina joukkue MM. Kaikki pelataan New Yorkin osavaltiossa”, Pitkälä sanoi.

Etsi luettavaa