Hyppää sisältöön

Pitkät päälle Mauritiuksella – shortseissa pelaaminen pitäisi sallia European Tourilla

Naiset saavat pelata pääkiertueilla shortsit ja lyhyt hame päällä

Muistatko, kuinka tuskallista on pelata golfia kovalla helteellä pitkät housut jalassa. Jos et, niin sitä kannattaa kysyä European Tourin pelaajalta.

Viime viikolla Etelä-Afrikassa pelattiin European Tourilla ensimmäisen kerran shortsit jalassa, kun lämpötila oli nousi lähelle 40:ää astetta.

Kyseessä oli yhden kilpailun mittainen kokeilu, sillä tavalla viikolla Mauritiuksella vedetään jälleen pitkät päällä. Paratiisisaarelle on ennustettu loppuviikoksi noin 30 asteen lämpötiloja. Se on ilmeisesti liian vähän shortsi-kortin nostamiseksi pakasta.

On kuitenkin vain ajan kysymys, kun asenteet muuttuvat tourilla ja shortsien käyttö sallitaan kaikissa osakilpailuissa. European Touria pelataan yhä useammin maissa, jossa elohopea nousee hellelukemiin. Kuumalla säällä oikeastaan ainoa perustelu pelata pitkissä pöksyissä on suojautuminen auringon lähettämiltä vaarallisilta ultraviolettisäteiltä.

Myös suuri yleisö tuntuu olevan sitä mieltä, että shortseissa pelaaminen on enemmän kuin ok. Esimerkiksi GoGolfin Facebook-kyselyssä 75 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että pelaavat voivat kaikin mokomin näyttää paljaita sääriä European Tourin kisoissa. Kysymykseen vastasi päivän aikana yli 550 ihmistä. 

On vaikea olla eri mieltä vastanneiden kanssa. Semminkin kun naispelaajat ovat saaneet käyttää shortseja ammattilaiskilpailuissa jo pitkään.

Golf on kuitenkin niin perinteinen laji, että muutokset tapahtuvat hitaasti. Pitkään pelanneet muistanevat, millaista vääntöä käytiin siitä, voivatko prot käyttää kisoissa kauluksetonta paitaa. Nyt se jo arkipäivää pääkiertueillakin.

Ja pian koittaa aika, jolloin shortsit sallitaan pysyvästi kisoissa. Prosessi shortsien hyväksymiseksi käynnistyi itse asiassa jo kolme vuotta sitten, kun pelaajien muodostama European Tourin kiertuekomitea päätti, että pelaavat saavat käyttää lyhyitä housuja harjoituspäivinä ja pro am -kisoissa.

Tätä perusteltiin sillä, että shorteissa pelaaminen kuumalla säällä on paljon miellyttävämpää kuin hikoaminen pitkissä housuissa. Lisäksi shortseissa pelaamisen katsottiin antavan rennomman kuvan lajista nuorison silmissä. Samoja perusteluja voitaisiin käyttää nyt myös lyhyiden housujen hyväksymiseksi myös kisapäivinä.

Itse olisi valmis lyömään vetoa kohtuullisesta summasta, että shortsit hyväksytään tourilla viimeistään kaudella 2020-21. Ei kuitenkaan ihan kaikissa kisoissa, sillä Masters Tournamentissa pelaajia tuskin nähdään shortsit yllä ainakaan minun elinaikanani.

Etsi luettavaa