Hyppää sisältöön

Pitkälä Speedgolf Tourin avauskisan voittoon – 80 lyöntiä alittui huippuajalla

Jari Pitkälä on Speedgolfissa kova luu.
Jari Pitkälä kyseenalaisti jo edelliskaudella Mikko Rantasen yksinvaltiuden kotimaisessa speedgolfissa. Nähdäänkö alkavalla kaudella vallanvaihto?

Speedgolf Tour käynnistyi vauhdikkaasti tiistaina Tapiola Golfissa. Peräti neljä pelaajaa alitti 50 minuutin maagisen ajan 18 reiällä.

Kytäjä Golfin Jari Pitkälä on voittanut tänään aamulla Tapiola Golfissa pelatun Speedgolf Tourin avauskilpailun. Pitkälä käytti 18 reiän pelaamiseen aikaa 46 minuuttia ja risat lyöden ainoastaan 78 kertaa.

Hän päihitti niukasti hallitsevan maailmanmestarin Mikko Rantasen, joka pelasi kierroksen kolme lyöntiä paremmin, mutta kierrokseen kului aikaa noin kolme ja puoli minuuttia enemmän kuin Pitkälällä. Voitto tuli siten vain puolen minuutin marginaalilla.

”Tein ensimmäisen eaglen koskaan speedgolfiissa, siitä hieno fiilis. Onnittelut Jarille, meillä oli hieno ja tiukka kisa”, Pickala Golfia edustava Rantanen kiitteli.

Pitkälän tulos oli 124,32 (46.32+78) ja Rantasen 124,59 (49.59+75). Kolmannen sijan nappasi Hyvigolfin Janne Linnermo tuloksella 131,09 (52.09+79).

Speedgolfissa kierrosajan ”par” on 54 minuuttia. Pitkälä alitti sen nopealla kentällä yli viidellä minuutilla ja myös kokonaistulos alitti speedgolf-parin.

Kilpailuun osallistui 19 eli lajin harrastajien määrä on kasvussa. Mukana oli myös yksi pelaaja Ruotsista. Kisa pelattiin koleassa säässä, sillä aamulla lämpötila oli vain kuusi astetta. Kenttä oli kuitenkin hyvässä kevätkunnossa.

”Oli hieno ottaa voitto. Se oli jatkumoa viime vuodelle, jolloin voitin Kytäjän kisan”, sanoi Pitkälä, joka pelasi kierroksen kuudella mailalla: draiveri, 22-asteinen hybridi, rauta 5 ja 8 sekä 54-asteinen wedge ja putteri.

Pitkälä osallistui Rantasen tapaan viime syksynä lajin MM-kisoihin. Hän piti matkaa erittäin opettavaisena. Talven aikana hiki onkin virrannut, kun Pitkälä on valmistautunut tähän kauteen.

”Talven olen tehnyt juoksutreeniä ja tavoitteellisemmin kaikkea sporttia”, Pitkälä kertoi.

Pitkälän kuntoharjoittelu näkyi kisan toiseksi nopeimpana aikana. Vain yhdellä mailalla pelannut Hyvigolfin Mika Nieminen oli häntä nopeampi ajallaan 43.05. Lyöntejä Niemiselle kertyi kuitenkin 89, mikä riitti kuudenteen sijaan.

Rantasen ja Pitkälän lisäksi myös Hyvigolfin Henrik Honkalalehto onnistui alittamaan 50 minuuttia. Honkalehdon, joka on lajin hallitseva Suomen mestari, aika oli 47.42, mutta lyöntejä kertyi 84, joten hänen oli tyytyminen neljänteen sijaan.

Seuraava Speedgolfin kilpailu pelataan perjantaina 14.6. Gumböle Golfissa. Kenttä kuuluu Suomen nopeimpiin, joten tuolloin on odotettavissa vieläkin nopeampia kierrosaikoja kuin Tapiola Golfissa.

Kaikkiaan kiertueella pelataan tällä kaudella seitsemän osakilpailua. Lisätietoa lajista Speedgolf Finlandin kotisivuilta.

Juttua on korjattu aikojen osalta. Myös Mika Nieminen alitti 50 minuutin rajan ja hänellä oli nopein aika kisassa.

Etsi luettavaa