Hyppää sisältöön

Pitkä ja lämmin viikonloppu edessä: minne pelaamaan?

Tänä viikonloppuna kannattaa avata golfkausi.

Sääennuste lupaa lauantaille ja sunnuntaille jopa yli 20 asteen lämpötiloja. Moni viettää helatorstain ansiosta myös pitkää viikonloppua. Tässä kolme vinkkiä keväisille golfkierroksille. Kokosimme myös tärpit kentistä, jonne kannattaa mennä pelaamaan juuri nyt.

1. Kevät on hyvää kenttäbongausaikaa

Alkukaudella kenttien kunnossa on joskus suuriakin eroja. Osa kentistä selviää talvesta nopeammin – hyväkuntoiset kesägriinit ja kuivat väylät ovat hyvän kevätkentän merkkejä. Golfareiden lajityypillistä alkukauden käytöstä onkin kenttäbongaus.

Tänä vuonna Etelä-Suomen kentät ovat selvinneet talvesta pääsääntöisesti hyvin, mikä antaa hyvin valinnanvaraa tulevalle pitkälle viikonlopulle. ”Kotikentällä” tulee kyllä pelattua kesän mittaan paljon, joten miksi et lähtisi bongaamaan jotain uutta kenttää? Tai vaikka palaamaan tutulle vieraskentälle – green fee -rahalle saa nyt loistavasti vastinetta, sillä moni kenttä houkuttelee pelaajia kevättarjouksin.

2. Paineetonta peliä tutulla kentällä

Alkukaudella pelitaito saattaa olla vielä talviterässä. Tutulla kentällä pelaaminen on hyvä vaihtoehto silloin, kun keskittyminen täytyy ohjata itse pelisuoritukseen kentällä suunnistamisen ja väyläoppaiden tutustumisen sijaan.

Lyöntien suunnitteluun ja puttilinjojen lukemiseen joutuu kuluttamaan vähemmän energiaa ja pelaamisesta nauttii enemmän. Tulospaineita ei kannata itselleen asettaa alkukaudella, eikä lähteä yrittämään ennätysrundia. Toisaalta tutulla kentällä voi huoletta pelata kaverien kanssa pienestä panoksesta, mikä tuo lisäväriä rentoon kevätgolfiin.

3. Peli-ilo on tärkeää alkukaudella

Monet golfarit odottavat laitumelle pääsyä kuin orivarsat konsanaan. Viimeistään Masters-viikonloppu vie ajatukset kentälle ja ruohontuoksuun. Luonto on alkukaudella pelaajien puolella: raffit on lyhyitä ja puut lehdettömiä. Kauden aloitus on yksi kevään kohokohtia, ja siksi on tärkeää, että peli-ilo on korkealla.

On fiksua ottaa kaikki ilo irti ensikierroksista – lyöntejä ei kannata laskea niin tarkkaan. Talvisääntö, Mulliganit ja annetut putit rentouttavat kevätgolfarin, joten muista käyttää niitä itsesi ja pelikavereidesi hyödyksi!

Muista myös, ettei kaikkia palloja kannata etsiä – sujuva peli vaikuttaa positiivisesti, ja jokainen pelaaja voi luoda kivaa kevätfiilistä toimimalla ripeästi.

 


Kenttätärpit viikonlopulle

  • Pitkän helatorstaiviikonlopun kohteita valittaessa kannattaa käyttää harkintaa. Menisinkö nauttimaan alkukauden tunnelmasta jollekin huippukentälle, kuten GoGolfin Top 3 -paketin Kytäjälle, Nordcenteriin tai Linnaan. Kytäjä ja Nordcenter ovat olleet auki jo tovin, mutta Linna Golfia on säästelty, ja se aukeaa tulevana lauantaina.
  • Vai ottaisinko kaverin mukaan ja menisin testaamaan FJT-kisakuntoisen Kullo Golfin, jonka viheriöt ovat tunnetusti huippukuntoiset jo aikaisin keväällä. Kulloon on tällä viikolla tarjolla huikeita diilejä, sillä se on tällä viikolla GoGolfin Viikon kenttä.
  • Vai kävisinkö sittenkin bongaamassa jonkun niistä kentistä, joissa olen aina ajatellut käyväni, kuten hyvässä kevätkunnossa olevan Pickalan, joka kuuluu GoGolfin Länsiväylä-pakettiin yhdessä Kurk Golfin ja Peuramaan kanssa. Tai sitten voit jatkaa samaa tietä Hankoon saakka. Iltapäivällä EGS on myös varteenotettava vaihtoehto.
  • Yksi varteenotettava vaihtoehto on lähteä kaveriporukalla Hattulaan viihtymään.

 

Etsi luettavaa