Pitääkö olla huolissaan? McIlroy ainoana eurooppalaisena jatkoon WGC-reikäpeleissä

WGC-reikäpeleissä 16 huippuammattilaista jatkaa pelejä tänään neljännesvälierissä. Alkulohkoissa nähtiin muutama iso yllätys.

Maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler ja kolmonen Rory McIlroy jatkavat puhtaalla pelillä pudotuspeleihin Austinissa pelattavassa WGC Match Play Championshipissä. Sen sijaan ranking-kakkosen Jon Rahmin tie nousi pystyyn jo lohkovaiheessa.

Espanjalaisen putoaminen jatkosta oli alkulohkon suurin yllätys. Avausottelun hävinneellä Rahmilla oli mahdollisuus nousta jatkoon voittamalla päätösottelussa Billy Horschel, mutta parin vuoden takainen voittaja ei taipunut, vaan rökitti Rahmin selvin lukemin 5/4.

Horschel eteni jatkoon kahden voiton ja yhden tasapelin turvin. Lohkossa toiseksi sijoittui kaksi otteluvoittoa napannut Rickie Fowler.

Toisena isona yllätyksenä voidaan pitää Tony Finaun putoamista. Finau oli voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta hävisi kolmannen Kurt Kitayamalle. Tämä tarkoitti sitä, että lohko 10:ssä mentiin kolmen miehen uusintaan, sillä myös Adrian Meronk voitti otteluistaan kaksi.

Raa’alla tavalla ratkaistu jatkopaikka meni tällä kertaa Kitayamalle, joka voitti toisella uusintareiällä Meronkin. Finau lähti laulukuoroon jo ensimmäisen uusintareiän jälkeen tehtyään ensimmäiselle uusintareiälle tuplan.

Lohkojensa ykkössijoitetuista putosivat Finaun lisäksi jatkosta myös Will Zalatoris, Viktor Hovland, Tyrrell Hatton, Matt Fitzpatrick, Sungjae Im, Jordan Spieth ja Collin Morikawa.

Rory McIlroy selvitti itselleen jatkopaikan puhtaalla pelillä. KUVA: GETTY IMAGES

Syksyn Ryder Cupia ajatellen huolestuttavaa on se, että McIlroy oli ainoa eurooppalainen pelaaja, joka eteni puolivälieriin. Kaikkiaan 64 osallistujan joukossa oli 12 eurooppalaista pelaajaa. Yhdysvaltalaisia on puolivälierissä täysi tusina.

Kymmenen pelaajaa puhtaalla pelillä jatkoon

Schefflerin ja McIlroyn lisäksi puhtaalla pelillä jatkavat Patrick Cantlay, Cameron Young, Jason Day, Lucas Herbert, Sam Burns, J.T. Poston, J.J. Spaun ja Max Homa eli kaikkiaan kymmenen pelaajaa voitti kaikki kolme alkulohkon otteluaan.

Pudotuspellien musta hevonen on Day, joka on voittanut kilpailun aiempina vuosina kaksi kertaa. Entinen maailmanlistan ykkönen oli vahvin vuosina 2014 ja 2016. Puolivälierässä hän kohtaa kilpailun voittajan vuodelta 2013 eli Matt Kucharin, joka sijoittui vuonna 2019 kisassa toiseksi.

McIlroyn vastus on Herbert ja Scheffler kohtaa Postonin. Lauantain kohokohtiin lukeutuu myös Horschelin ja Youngin kohtaaminen. Young on sijoitettu turnauksessa 15:nneksi ja Horschell 22:nneksi. Tasaista ottelua voi povata myös Cantlayn (4.) ja Burnsin (13.) ottelusta.