Hyppää sisältöön

Pitäisikö sinunkin harjoitella kuin pro – näin amatöörin ja ammattilaisen range-harjottelu eroaa toisistaan

Justin Rose ja Rory McIlroy tietävät

Jos rangeharjoittelussasi korostuu turvallisten rautaseiskojen lyöminen, kannattaa ehkä ottaa mallia ammattilaisista, joiden harjoittelussa painottuu tuloksentekomailoilla treenaaminen.

Yhdysvaltalainen Golf.com-sivusto julkaisi mielenkiintoisen artikkelin, jossa verrattiin sitä, kuin ammattilaisten ja amatöörien range-harjoittelu eroaa toisistaan.

Vertailu perustui sivuston toimittajan tekemiin haastatteluihin huippupelaajien ja harrastajapelaajien kanssa.

Suurin ero huippujen ja harrastastajien välillä on se, että huiput lyövät rangella eniten draiveja ja wedgejä, kun taas harrastajat paukuttavat palloa enimmäkseen keskiraudoilla. Muun muassa Tiger Woodsia aiemmin valmentanut Sean Foley on todennut, että rautaseiskojen lyöminen tuulettomassa säässä rangella ei kehitä taitoja kentällä.

Toinen suosittu tapa on lyödä kaikki bägin mailat tasaisesti läpi, mikä näkyy myös kaaviosta alla:

LÄHDE: GOLF.COM

Ammattilaiset taas korostavat harjoittelussaan draiveria ja wedgejä, jotka tuloksenteon kannalta kaksi bägin tärkeintä mailaa. Heillä tavoitteena huipulla on oppia lyömään monia erilaisia lyöntejä wedgeillään ja harjoitella erilaisia kierteitä myös draiverilla, joten heidän harjoittelunsa on pelinomaisempaa. Ammattilaiset myös mielellään harjoittelevat erilaisissa olosuhteissa, kun taas amatöörit suuntaavat rangelle mieluummin tuulettomassa säässä.

Wedgejen harjoittelu ei myöskään kuormita kroppaa samalla tavalla kuin täydet lyönnit, mikä voi osaltaan myös selittää sitä, miksi wedget korostuvat niin merkittävästi huippujen harjoittelussa.

Kannattaa huomioida, että Golf.com vertaili ainoastaan range-harjoittelua. Ammattilaiset treenaavat huomattavasti enemmän lähipeliä kuin harrastelijat.

Etsi luettavaa