Hyppää sisältöön

Pikahälytyksellä Skotlaniin lentänyt Oliver Lindell esitti häikäisevän nousun: ”Yritin vain olla pelaamatta itseäni ulos kisasta”

Oliver Lindell on pelannut Challenge Tourilla 81 kisaa ja sijoittunut seitsemän kertaa kymmenen joukkoon. KUVA: GETTY IMAGES

Oliver Lindell sai tiistaina kello 18.00 Virvikin kentällä puhelimeensa ilmoituksen siitä, että hän pääsee varamiehenä mukaan torstaina käynnistyneeseen Challenge Tourin Skotlannin kisaan.

Edellisviikolla hienosti sijalle 13:s Challenge Tourin kisassa Espanjassa noussut Oliver Lindell ei empinyt tarjouksen kanssa, vaan alkoi selvitellä järjestelyjä.

”Tällaista se usein on. Poisjääntejä tulee, varamiehiä kutsutaan mukaan. Lento Skotlannin Ediburghiin löytyi helposti. Kentältä oli vielä matkaa kisapaikalle, se hoitui juna-taksi yhdistelmällä”, hän kertoo kestoltaan pitkäksi venynyttä matkaansa keskiviikkona.

Harjoituskierrosta Lindell ei ehtinyt pelata, mutta Newmachar Golf Clubin kentän läpikävely antoi näkymän siitä, mitä ensimmäisenä kisapäivänä on edessä.

Neljän reiän suonenveto nosti asemiin

Edellisen viikon onnistuminen Espanjassa antoi uskoa mahdollisuuksiin, samoin se, että Lindell on saanut peliään hyvään kuosiin heikosti menneen kauden 2021 jälkeen.

”Lyöminen on hyvällä mallilla. Pääsen tiiltä ongelmitta liikkeelle. Puttaaminen on ollut viimeisten viikkojen aikana todella hyvää”, Lindell kertoi torstain kierroksen jälkeen.

”Avauskierrokselle lähdin sillä ajatuksella, etten hölmöilisi itselleni uudella kentällä itseäni ulos kisasta.”

Startti ei ollut paras mahdollinen. Alkureikien kahden bogin jälkeen syntyi birdie pelijärjestyksessä seitsemännellä.

”Sen hukkasin korkoineen hävittämällä seuraavan avaukseni ja tehtyäni tuplan.”

Kymmenen reikää pelattuaan hän oli tuloksessa +3, jolla olisi päivän päätteksi saanut sijaluvun 107.

”Vaikka olin keskiviikkona kentän kävellyt läpi, tuntuma viheriöiden vauhteihin piti hakea yrityksen ja erehdyksen kautta ensimmäisillä reiillä”

Tuntia myöhemmin tilanne oli täysin toinen.

Neljän reiän jaksoon syntyi kolme birdietä ja eagle 305 metrisellä par-nelosella.

Nimen perässä oli jakson jälkeen lukema -2. Kun loppukierroksella ei tullut parista poikkeavia lukuja, 15:s sija maistui makealta.

”Luonnollisesti se eaglen tekeminen antoi siipiä selkään. Kierros kääntyi kivaksi onnistumiseksi, tästä on hyvä jatkaa perjantaille”, Lindell iloitsi.

Toiselle kierrokselle hän pääsi aamun ensimmäisessä kolmikossa tuoreille viheriöille ja tyhjään kenttään (9.30 Suomen aikaa).

”Pelikaveritkin pelaa ripeästi, eka ysi menee joutuisasti. Toiselle puoliskolle lähtöä joudutaan luultavasti odottamaan puolisen tuntia.”

Kilpailua johtaa tuloksella -7 Englannin Nathan Kimsey.

Työtilaisuuksia tarjolla lyhyellä varoitusajalla

Perjantaina Lindell pääsee yhtä kokemusta rikkaampana jo tutuille väylille ja viheriöille.

”Tavoite on luonnollisesti nousta kärkikymmenikköön. Pelin osalta sille ei ole mitään estettä.”

Edelliskauden sijoitus CT:n rahalistalla (145.) antoi hänelle varsin alhaisen kategorian.

”Joitain kisoja tulee kesäkauden aikana. Näitä pikahälytyksiä on tarjolla, toki myös varmoja paikkoja villien korttien kautta.”

Lindell pelaa Skotlantiin päästyään neljä kisaa putkeen, sillä hän on jo sisällä Tshekin ja Espanjan osakilpailuihin seuraavilla viikoilla.

Suomalaisista ovat Skotlannissa mukana myös Matias Honkala ja Alex Hietala, jotka lähtevät perjantain iltapäiväkierrokselle tuloksesta +3.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa