Hyppää sisältöön

Pienten kilpailujen suuri mies – eikö Korhonen enää osaa tehdä bogeja?

Tänään kärkiryhmän muodostavien Mikko Korhosen ja Justin Waltersin urat muistuttavat hämmästyttävällä tavalla toisiaan.

Mikko Korhosella on tänään elämänsä tilaisuus ottaa uran ensimmäinen European Tourin voitto.

Mikko Korhosen peliä oli eilen huikea seurata. Kun muut pelaajat olivat vaikeuksissa iltapäivällä tuulisessa säässä, Korhonen nakutteli palloa väylään ja viheriölle kellosepän tarkkuudella

Korhonen ei tehnyt yhtään bogia ja pelasi tuloksen 68. Häntä paremmin eilen esiintyi ainoastaan neljä pelaajaa. Kun kaikki neljä olivat kaukana Korhosen takana ennen kolmatta kierrosta, Suur-Helsingin Golfin kasvatti onnistui kasvattamaan johtonsa viiteen lyöntiin ennen päätöskierrosta, vaikka ei edes käyttänyt hyväkseen reikien 16 ja 17 hyviä birdie-mahdollisuuksia.

Tänään Mikko Korhosella on elämänsä tilaisuus napata uransa ensimmäinen voitto European Tourilla.

* * *

Helsingistä kotoisin oleva Korhonen on tehnyt pitkän ja sinnikään uran golfammattilaisena. Sinnikkyydest kertoo jotain se, että 37-vuotias on joutunut vierailemaan European Tourin karsinnoissa peräti 12 kertaa. Kiertueella on hän on pelannut 2011 lähtien, mutta vasta kauden 2015 jälkeen hän on onnistunut vakiinnuttaman paikkansa tourilla.

Syksyllä 2014 Korhonen oli voittanut European Tourin karsinnat, mikä oli – yllättävää kyllä – hänen ammattilaisuransa ensimmäinen ykköstila. Muutenkaan konkari ei ole mikään rutinoitunut voittopuheiden pitäjä, sillä sitä edellinen ykköstila oli tullut juniorien SM-kilpailusta vuonna 1998.

Onneksi Korhonen on kuitenkin päässyt harjoittelemaan voittotaistelussa olemassa European Tourilla. Hän on sijoittunut kaksi kertaa toiseksi ja yhtä monta kertaa kolmanneksi. Korhosella on myös kokemusta kärkiryhmässä pelaamisesta, sillä viimeksi maaliskuussa hän lähti päätöskierrokselle viimeisessä lähdössä.

Tänään kaikesta tästä on korvaamattoman suuri apu!

* * *

Korhosen kaikkia neljää palkintopallisijoitusta yhdistää se, että ne ovat tulleet melko pienistä European Tourin kisoista. Poikkeuksen muodostaa kahden vuoden takainen Portugal Masters, jonka palkintoarvo oli kaksi miljoonaa euroa. Keskikastin kisa siis.

Välillä on näyttänyt siltä, että Korhonen mieluummin jättänyt väliin kiertueen suuria kilpailuja ja sen sijaan osallistunut pienempiin kilpailuihin, joissa hän onkin menestynyt huomattavasti paremmin.

Korhosta voi siis pitää pienten kilpailujen suurena miehenä. Pari viikkoa sitten Korhonen tosin onnistui erinomaisesti Rolex Seriesiin kuuluvassa BMW PGA Championshipissä. Hän sijoittui kovassa seurassa 15:nneksi Wentworthissä, joka ei tunnetusti kuulu suomalaisen suosikkikenttien joukkoon. Se lupasi hyvää tulevia kisoja ja uraa ajatellen.

Nyt käynnissä olevan Shot Clock Mastersin palkintoarvo on miljoona euroa. Pienehkö potti, kahdella edellisellä viikolla pelatut Rolex Seriesin kilpailut ja uusi pelimuoto aiheuttivat kenties sen, että kilpailun osanottajajoukko ei ole nimekkäämmästä päästä eikä kisassa ole mukaan yhtään golfin maailmanlistalla sadan parhaan joukossa olevaa pelaajaa.

Ehkäpä Korhonen haistoi mahdollisuutensa tulleen jo hyvissä ajoin ja laittoi ilmoittautumisen sisään kolmanteen perättäiseen kisaan, vaikka on aiemmin puhunut välttelevänsä pitkiä kisaputkia.

* * * 

Korhosen johtoasema ei johdu heikosta vastuksesta, vaan siitä, että Korhonen tuntuu menettäneen ”taidon” tehdä bogeja. Hän ei ole tehnyt niitä kisassa yhtään 54 reikään, minkä täytyy olla hänen oma ennätyksensä.

Mikäli Korhonen jatkaa peliään vähänkään samanlaisena kuin kolmena ensimmäisenä päivänä, hän parantaa kisan viimevuotista sijoitusta pykälällä ja pääsee kohottamaan pokaalia päänsä yläpuolella.

Golfissa mikään ei kuitenkaan ole varmaa ennen kuin viimeinen reikä on pelattu loppuun saakka. Pitää muistaa, että viiden lyönnin johtoasemassa päätöspäivään lähtevällä pelaajalla ei oikeastaan ole sunnuntaina muuta kuin menetettävää.

Kuuden lyönnin sisällä Korhosesta on peräti yhdeksän pelaajaa. Jos jollekulle heistä sattuu huippupäivä, ei Mikolle välttämättä riitä par-tulos tänään. Varmistelemaan ei siis pidä ruveta, vaan pelata samanlaista peliä kuin tähänkin asti. Eilisessä European Tourin haastattelussa Korhonen lupasi myös näin tehdä.

Haastattelussa Korhoselle myös selvisi, että päätöskierros pelataan kahden pelaajan ryhmissä. Tämä tarkoittaa sitä, että kisassa, jossa pelaajan jokainen lyönti kellotetaan, kierrosajat muuttuvat entistä nopeammiksi. Siitä ei ole ainakaan haittaa Korhoselle tässä tilanteessa!

 

* * *

Korhonen pelaa päätöskierroksen tänään Etelä-Afrikan Justin Waltersin kanssa. Kaksikko pelasi jo eilen samassa ryhmässä.

Korhosen ja Waltersin urat muistuttuvat hämmästyttävällä tavalla toisinaan. Kumpikin pelaaja on syntynyt vuonna 1980, kumpikin nousi European Tourille päälle 30-vuotiaana ja kummankin parhaat saavutukset European Tourilla ovat kaksi kakkossijaa ja kaksi kolmossijaa.

Molemmat hakevat siis avausvoittoa, mutta tänään kertoimet ovat kuitenkin suomalaisen puolella – siitä pitää huolen viiden lyönnin johtoasema!

Mikko Korhonen starttaa kierrokselleen klo 13.15 Suomen aikaa. Kilpailun näyttävät suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

 

Etsi luettavaa