Hyppää sisältöön

Pientä sääntödraamaa Solheim Cupissa – Eurooppa hävisi reiän hölmöyttään

Nelly Kordan eagle-putti jäi reiän viereen

Ruotsin Madelene Sagström antoi reiän viereen päätyneen putin liian aikaisin ja reikä tuomittiin Yhdyvalloille.

Solheim Cup jatkuu parhaillaan Ohiossa iltapäivän (paikallista aikaa) nelipallo-otteluissa, joissa Matilda Castrén ja Anna Nordqvist ovat etenemässä jo päivän toiseen voittoonsa. He johtivat omaa peliään 12. reiän jälkeen kolmella reiällä Lexi Thompsonia ja Mina Harigaeta vastaan.

Muut pelit ovat tasaisempia, ja hetki sitten Yhdysvaltain Nelly Korda ja Ally Ewing menivät yhden reiän johtoon sääntörikkeen vuoksi.

Korda puttasi eagleä, joka upotessaan olisi tuonut kaksikolle reikävoiton. Pallo ei kuitenkaan uponnut, vaan meni aivan reiän viereen. Euroopan Nanna Koerstz-Madsen oli aiemmin varmistanut Euroopalle birdien. Hänen pelikaverinsa Ruotsin Madelene Sagström meni kuitenkin Kordan pallolle, nosti sen ylös vierestä ja heitti pallon Kordalle.

Ongelma oli se, että kymmentä sekuntia ei ollut ehtinyt kulua siitä kun pallo oli pysähtänyt reiän viereen.

Golfin sääntöjen mukaan pelaajalla on mahdollisuus odottaa kymmenen sekuntia pallon uppoamista reikään sen jälkeen, kun se on reiän viereen pysähtynyt. Solheim Cupin tuomareiden mukaan Sagström rikkoi sääntöä poimiessaan pallon pois liian aikaisin ja tuomitsi reiän Yhdysvalloille.

Televisiossa Sagström kertoi tuomarille, ettei hänen näkemyksensä mukaan pallo roikkunut reiällä siten, että se olisi voinut pudota reikään, mutta silti Kordan tuloskorttiin merkittiin eagle ja reikävoitto Yhdysvalloille.

Sagströmin virheestä saattaa tulla Euroopan joukkueelle kallis, mikäli Madsen ja Sagström jäävät sen vuoksi ottelussa nollille. 

Vielä ei ole tietoa, tekivätkö tuomarit päätöksen itsenäisesti vai haastoiko jompikumpi Yhdysvaltain pelaajista tai joku kapteeneista putin hätäisen antamisen. Tämä selvinnee vasta kierroksen jälkeen haastatteluissa.

Aamun foursomessa Eurooppa oli Yhdysvaltoja 3,5–0,5 etevämpi, mutta fourballissa tilanne on tällä hetkellä Yhdysvalloille 2,5-1,5. 

Tilannetta voi seurata Solheim Cupin kotisivuilta. Kilpailun näyttää suorana Discovery+, jolla on ollut äänien kanssa ongelmia, sekä GolfTV.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa