Hyppää sisältöön

Pientä haastetta: Maailman pisin golfreikä yltää kilometrin mittaan

Koreassa saa lyödä kilometrin ennen kuin selviää viheriölle saakka

Monelle golfarille jo 500 metrin mittaiset reiät tuottavat paniikkihäiriöitä. Koreassa pääsee kuitenkin todella testaamaan itseään, sillä maasta löytyy peräti kilometrin mittainen golfväylä.

LPGA Tourin pelaaja Florentyna Parker laittoi sosiaaliseen median kuvan, joka herätti paljon kiinnostusta. Parker oli pelaamassa golfia Etelä-Koreassa Gunsan Country Clubilla. 

Kenttä alkaa takatiiltä pelatessa normaalisti 400 metrisellä par-nelosella. Kakkosväyläkin on mustalta (pro-tee) pelattuna maltillinen 160 metrinen par-3. Sitten alkaa tapahtumaan. 

Kolmostiille tullessaan saattaa miettiä hetken omaa näkökykyään jos ei ole selvittänyt kentän väylien mittoja etukäteen. Kolmosreikä on kaikkea muuta paitsi maltillinen: 1004 metriä pitkä par-7. Lähimmältäkin tiiltä pelaavat naiset saavat lyödä palloa peräti 853 metriä ennen kuin selviävät reiän mitalle! 

Parker oli ilmeisesti pelannut väylän takatiiltä ja kertoi tehneensä parin. Hän käytti väylällä kerran draiveria, kolme kertaa puukolmosta ja lähestymiseen puuvitosta ennen kuin hän puttasi itselleen kahden putin parin.

Aiemmin tunnettu pisin golfreikä oli Japanissa, jossa väylällä oli mittaa reilut sata metriä vähemmän kuin Koreassa. 

Gunsan Country Clubilla on peräti neljä ja puoli golfkenttää. Kentän kotisivut ovat vain Korean kielellä, joten turistin kannattaa varata aikansa kentälle välittäjän kautta. 

Etsi luettavaa